Lüks villada öldüren ihmal

Güncelleme Tarihi:

Lüks villada öldüren ihmal
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2001 00:00


Haberin Devamı

Hollywood, Pamela Anderson'ın rockçı kocası Tommy Lee'nin Malibu'daki süper lüks villasında yaşanan ve 4 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden olan korkunç ihmali konuşuyor. Bakıcıların ve anne babaların kendi eğlencelerine dalması sonucu, 4 yaşındaki bir çocuk havuzda boğularak öldü.

Korkunç olay, geçtiğimiz cumartesi günü yaşandı. Pamela Anderson-Tommy Lee çiftinin 5 yaşındaki oğulları Brandon Lee, babasının lüks villasında, 20 çocuktan oluşan yuva arkadaşlarına bir parti verdi. Alman aktris Ursula Karven'in 4 yaşındaki oğlu Daniel de davetlilerin arasındaydı.

Çocuklar neşe içinde oynarken, anneleri ve dadıları da bahçenin bir köşesinde toplanmış sohbet ediyorlardı. Ancak çok geçmeden evin hizmetkárlarından biri, havuzda cansız bir çocuk bedeni buldu. Dehşete kapılan çocukların anneleri, cesedi sudan çıkardılar. Her tür hayata döndürme çabaları sonuçsuz kaldı. Hastaneye kaldırılan küçük Dainel'in boğulma sonucu öldüğü açıklandı.

Küçük Daniel'in babası ünlü TV yapımcı James Veres ve annesi ursula Karven, partide değildi. Oğullarını bakıcıyla yollamışlardı. Çocuklarının öldüğünü öğrendiklerinde ise şoka girdiler. Ancak bundan sonra ortaya çıkanlar, olayın tamamen bir ihmal olduğunu, bu ihmalin de 4 yaşındaki Daniel'in hayatına mal olduğunu gözler önüne seriyor.

BAKICI GİTMİŞ

Küçük Daniel'in bakıcısı, çocuğa kolluklar taktığını, ama sonra havuza girmek istemediğini söyleyince çıkardığını belirtti. Bakıcı, ayrıca başka bir yere gitmek için partiden erken ayrılmak zorunda kaldığını açıkladı. Bu arada havuz etrafında da yeterince gözetmen olmadığı ortaya çıktı.

Olaydan sonra baba James Veres, her şeyin incelendiğini belirtti. Ünlü çiftin tazminat davası açmaya hazırlandığı konuşulurken, baba Veres ‘‘Havuzda yeterince cankurtaran olmaması benim için affedilir şey değil’’ dyile konuştu. Anne Ursula Karven ise‘‘Kimseye dava açmamaya çalışıyorum, ama bu çok zor. Olayın incelemesi bitinceye kadar beklemek istiyorum. Sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz’’ dedi.

Koca süper lüks villada ve o kadar çocuğun olduğu bir yerde cankurtaran olmayışına anlam veremediğini söyleyen anne ‘‘Bunun bir havuz partisi olduğunu bile bilmiyordum. Yoksa oğlumu asla bırakmazdım. Daniel yüzme bile bilmiyordu’’ dedi. Tommy Lee'nin avukatları da tazminat davası açılıp açılamayacağını inceliyorlar.

Boğulma tehlikesi geçiren çocuğa ilkyardım yöntemi

Çocuğu mümkün olduğu kadar çabuk sudan çıkarın. Sonra nefes alıp almadığını kontrol edin. Eğer nefes almıyorsa, hemen suni solunuma başlayın ama asla yuttuğu suları ciğerlerinden bastırarak çıkarmaya çalışmayın.

Çocuklara yapılacak suni solunumda en önemli farklılık, çenenin çok hafif havaya kaldırılmasıdır. Eğer kusmuşsa, ağız etrafını temizleyin. Sonra en az her üç saniyede bir (dakikada 20 solunum) suni solunum uygulayın. Kalp durması durumunda ‘‘beş kalp masajı, bir suni solunum’’ uygulayın ve bunu sırayla tekrarlayın. Her 5 dakikada kalbin ve solunumun devreye girip girmediğini kontrol edin.

EN ÖNEMLİSİ Her zaman öncelikle ilkyardım doktorunu çağırın, o gelinceye kadar ilkyardımı uygulayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!