Lüks düÅŸkünü hacker’ın 3.5 milyon YTL vurgunu

Güncelleme Tarihi:

Lüks düşkünü hacker’ın 3.5 milyon YTL vurgunu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 02:00

Daha önce 11 kez poliste kaydı olan bilgisayar bölümü mezunu "hacker" Sadun Özkaya, bilgisayarlarına virüs göndererek yaklaşık 2500 kişinin banka hesaplarından 3.5 milyon YTL çekti. Paraları lüks otellerde 3 sevgilisi ve revü kızlarıyla yiyen Sadun Özkaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlar ve Sistemler Şubesi uzmanlarının takibiyle yakalandı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE DOLANDIRICILARIN JAKUZÄ° KUTLAMASI...  Â

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran yüzlerce kişi, banka hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Savcılık konunun araştırılması için İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü’ne talimat verdi. Polis şebekenin daha önce aynı suçtan tutuklanıp serbest kalan Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Programlama Bölümü öğrencisi Sadun Özkaya’nın faaliyetlerini takibe aldı. Yapılan siber takibin ardından Özkaya’nın şebekenin lideri olduğu belirlendi. Polis Antalya ve İstanbul’da 5 ayrı adrese yaptığı operasyonlarda 3’ü kadın 7 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda 2 dizüstü bilgisayar, 1 uydu telefonu, 4 cep telefonu, 1 cep bilgisayarı, 1 dijital fotoğraf makinesi, 10 GSM sim kartı, 52 banka kartı, yapılan işlemlere ait banka dekontları ele geçirildi.

Haberin Devamı

PSİKOLOG BABA GÖZALTINDA

Polis şebekenin çalışma prensiplerini de belirledi. İddiaya göre, hacker Sadun Özkaya, internet üzerinden banka müşterilerinin bilgilerine virüs göndererek ulaştı. Bilgiler doğrultusunda manyetik kartlara müşterilere ait bilgileri yükleyen şebekenin, ATM’den hesapları boşalttı. Güvenli olsun diye şebekenin bankalardan para çekmedikleri ve güvenlik kamerası olmayan banka ATM’lerini seçtikleri belirlendi. Polis bankalardan gelen şikayetlerle şebekenin 2500 kişinin hesabından 3.5 milyon YTL para transferinin yapıldığını belirledi. İnternet dolandırıcılığı suçundan daha önce yakalanıp 9 ay cezaevinde yatan Sadun Özkaya’nın paranın bir kısmını Antalya’da bulunan babası Haldun Özkaya’ya aktardığı da anlaşıldı. Polis, psikolog Haldun Özkaya’yı ve yeğeni Mehmet Özkaya’yı da Antalya’da gözaltına alarak İstanbul’a getirdi.

LÃœKS YAÅžANTISINI FOTOÄžRAFLADI

3.5 milyon YTL para aktardığı ileri sürülen Sadun Özkaya’nın lüks bir hayat yaşadığı da görüldü. Kazandığı paraları kadınlarla lüks mekanlarda harcayan Özkaya’nın özellikle Keops ve Reina gibi gece kulüplerine sık sık gittiği ve buralarda fotoğraflar çektirdiği belirlendi. Şebeke elemanlarıyla sevgili hayatı yaşadıkları ileri sürülen Pınar K. Bengü E. ve Özden T.’de gözaltına alındı. İfadeleri alınan 7 kişi Kadıköy Adliyesi’ne gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!