Lübnan Genel Güvenlik Müdürü Beyrut'a hareket etti

Güncelleme Tarihi:

Lübnan Genel Güvenlik Müdürü Beyruta hareket etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2013 17:25

Lübnan'ın LBCI kanalı, ülkenin en üst güvenlik yetkililerinden Genel Güvenlik Müdürü Abbas İbrahim'in, Suriye'deki 9 Lübnanlı hacının serbest bırakılmasını sağladıktan sonra Beyrut'a hareket ettiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Lübnan, Suriye ve Türkiye arasında sıcak saatlerin yaşandığı bugünde, bir gelişme daha gerçekleşti. LBCI kanalının haberine göre hem Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması hem de Suriye'de kaçırılan Lübnanlı 9 Şii hacı için devreye giren Abbas İbrahim, şimdi de Beyrut'a geçti.

İbrahim'in Beyrut'a hareket ettiği haberi, Suriye'deki 9 Lübnanlı hacının kurtarıldığı bilgisinin gelmesinden hemen sonra gerçekleşti. Öte yandan Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlar konusunda da sabah saatlerinden bu yana sıcak dakikalar yaşanıyor. Pilotların kurtarılması için sona yaklaşıldığı yönünde umutlar artıyor.

LÜBNANLI HACILAR DÖNÜŞ YOLUNDA
Suriye'de rehin tutulan Lübnanlı hacıların kurtarıldığı haberi ise Lübnan İçişleri Bakanlığı tarafından da doğrulandı. Hhacıların önümüzdeki saatlerde Beyrut Havalimanı'na ulaşmasını beklediklerini söyleyen İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, "Bu bizim için düğün, bayram" diye konuştu. Şerbil, önümüzdeki saatlerde kurtarılmaları beklenen Türk pilotlar için de "Umarım onlar da yakın zamanda özgürlüklerine kavuşurlar" dedi.

Haberin Devamı

LÜBNANLI HACILARIN YAKINLARI SEVİNÇ İÇİNDE / FOTO GALERİ

Lübnan, Türk ve Suriyeli yetkililer Lübnanlı hacılar, Suriyeli kadın tutuklular ve Türk pilotları kapsayan bu büyük operasyonla ilgili detaylı bilgi vermeye yanaşmıyor. Hürriyet'in görüştüğü Türk makamları da Lübnanlı hacıların Türkiye'den Beyrut'a hareket ettikleri yönündeki haberleri doğrulamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!