Louai Sakka Kocaeli Adliyesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Louai Sakka Kocaeli Adliyesinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 17:58

Terör örgütü El Kaide'nin “üst düzey yöneticisi” olduğu öne sürülen Louai Sakka, İngiliz Hükümetinin talebi üzerine, Irak'ta bir İngiliz vatandaşının öldürülmesi olayıyla ilgili olarak ifadesine başvurulmak üzere Kocaeli Adliyesi'ne getirildi.

Haberin Devamı

Türkiye yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri, İstanbul'da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerindeki bombalı saldırılara karıştıkları gerekçesiyle İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 73 sanıktan biri olan Louai Sakka, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevinden geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi aracıyla Kocaeli Adliyesi'ne getirildi.

Bu arada, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

Kocaeli 1. Aile Mahkemesine alınan Sakka, burada Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan tarafından sorgulandı. Salonda Cumhuriyet Savcısı İsmet Acar, İngiliz Büyükelçiliği 2. Katibi James Edward Mckee, İngiliz polisler Anne Lowrence, Ian Collıns, Anthony Reseigh, İngilizce ve Arapça bilen iki tercüman ile avukatı İlhami Sayın hazır bulundu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1.5 saat süren sorgulamada, İngiliz Hükümeti tarafından sorulması istenen soruların, talebi üzerine Louai Sakka'ya Arapça'ya çevrilerek yazılı olarak verildiği öğrenildi.

Louai Sakka'nın, Irak'ta kaçırıldıktan sonra öldürülen 62 yaşındaki Ken Bigley'in öldürülmesi olayı ile ilgili görüntülerin basında çıkmayan bölümlerinin olduğunu, bu görüntülerin Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai veya Abu Dabi'de faaliyet gösteren bir televizyon kanalında bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Bigley'in son görüntülerinde elinde El-Şark El-Evsat gazetesi olduğunu, yaşadığını İngiliz Hükümetine kanıtlamak amacıyla bu şekilde fotoğrafının çekildiğini, ancak bu fotoğrafın yayınlanmadığını iddia ettiği öğrenilen Sakka'nın, gerçeklere ulaşabilmek için söz konusu görüntü kayıtlarına ulaşılması gerektiğini kaydettiği belirtildi.

Diğer soruları cevaplamak için bir hafta süre talep eden Louai Sakka, daha sonra, yoğun güvenlik önlemleri altında, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!