Londra'da Eroin kaçakçısı Türklere darbe

Güncelleme Tarihi:

Londrada Eroin kaçakçısı Türklere darbe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2008 22:00

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Polis Teşkilatı dün sabah saatlerinde çeşitli adreslere baskın düzenleyerek, insan kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına aldığı 12 kişinin aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılığı şebeke üyeleri olduğu ortaya çıktı.

Çin ve Türkiye üzerinden iki ayaklı olarak insan ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı tespit edilen çete mensuplarının elebaşılarının Türk olduğu belirtilirken, göz altına alınan 12 kişiden 8'inin de Türk olduğu tespit edildi. Çetenin İngiltere'ye 1 yıl içinde yüz binlerce Kürt kökenli mülteci getirmiş olabileceği iddialar arasında.
Geniş kapsamda kara para aklama, insan ve eroin kaçakçılığı yaptığı belirtilen çeteyi, Londra çapında 12 adrese düzenlediği operasyon sonucunda çökerten Londra Polis Teşkilatı'nın ‘Özel İstihbarat Servisi'nin, bu konunun takibini 2006 yılından beri Avrupa istihbarat kurumlarıyla beraber yürüttüğü bildirildi.

‘Greensea’ (Yeşildeniz) kod adlı ve büyük bir gizlilikle sürdürülen operasyonun son darbesi Tottenham, Peckham, Leytonstone, Palmers Green, Enfield, Holloway ve Kidderminster bölgelerinde düzenlenen baskınlarla yapıldı.

İki çetenin de Belçika ve Fransa olmak üzere farklı adreslerde de mensupları olduğu ve bu ülkelerin Brüksel, Ghent, Paris ve Dunkirk bölgelerinde çete oluşumuna eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiği ortaya çıktı.

Çinli çete mensuplarının İngiltere'ye girebilmek için 21 bin Sterlin ödedikleri ve 18 ay süren yolculukta kısıtlı, dar koşullarda tır, gemi ve trenler aracılığıyla ülkeye sığındıkları bildirildi.

Özel İstihbarat Servis'inden dedektif Steve Richardson, konuya ilişkin olarak, “İngiltere'nin en büyük insan ve uyuşturucu kaçakçılığı şebekelerinden birini bu sabah itibariyle çökerttik. Avrupa'daki gizli ajanslarla başarılı bir işbirliği yapmış bulunuyoruz ve bunu artırarak sürdürmeye kararlıyız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!