Londra’yı fethettiler

Güncelleme Tarihi:

Londra’yı fethettiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü rock müzik topluluğu Status Quo'nın önünde 13-14 Aralık tarihlerinde Londra'da konser veren Mavi Sakal, İngiliz rock tutkunlarının beğenisini kazandı. Status Quo ve Paul Rodgers'den önce sahneye çıkan topluluk, 20 dakika süren programlarında ‘‘Balta’’, ‘‘İstanbul’’ ve ‘‘İki Yol’’ isimli şarkılarını seslendirdi.

Status Quo'nun davetlisi olarak konser veren Mavi Sakal, kendileri için çok önemli olan bu büyük sınavı başarıyla tamamladı. 12 bin 500 kişilik Wembley Arena ise, tarihinde ilk kez bir Türk grubunu ağırladı.

Salonu dolduran İngiliz müzikseverler, Mavi Sakal sahneye çıktığında topluluğu coşkulu bir şekilde alkışlayarak cesaret verdi. Mavi Sakal sahneye çıktığında salonda bulunan yaklaşık 3 bin kişiden, grubun üç şarkılık şovundan sonra tezahürat sesleri bile yükseldi. Dev bir konser alanı olan Wembley Arena'nın fuaye kısımlarında bulunanlar da, grubun hangi ülkeden geldiğini merak ettikleri söylediler.

Kaan Altan, Murat Tümer, Genç Osman Yavaş ve Andy Wand'dan oluşan Mavi Sakal'a sahnede, Tibet Ağırtan ve Zen grubundan Murat Ertel ile Emre Onel darbuka, meydan davulu ve diğer vurmalı çalgılarda eşlik ettiler. Mükemmel bir sahne ve ışık düzeniyle konser veren Mavi Sakal, hem izleyicilerin, hem çeşitli plak şirket yetkililerinin ve basın mensuplarının ilgisini çekmeyi başardı. Sahnede kısa bir süre kalmasına rağmen İngiliz müzikseverleri coşturmayı başaran topluluk, ‘‘Balta’’ adlı ilk şarkılarını İngilizce seslendirdi. İzleyicileri, ‘‘Merhaba, London’’ diyerek selamlayan topluluğun solisti Genç Osman Yavaş, alkış aldı. Mavi Sakal sound'uyla beğeni kazanırken, meydan davulu ve vurmalı çalgılar da dikkat çekti.

Heyecanlarını gizleyemeyen topluluk elemanlarından Genç Osman Yavaş, hayatının ilk konserini vermesine rağmen, mükemmel bir performans gösterdi. Sesiyle beğeni topluyan genç müzisyenin özellikle ‘‘İki Yol’’daki yorumu dikkat çekti.

Konser sonrası İngiltere'nin Türkiye Büyük Elçiliği Basın Ataşeliği tarafından yemeğe davet edilen Mavi Sakal elemanları, ilgiden son derece memnun olduklarını ve hedeflerine ulaştıkları belirttiler. Konserden sonra kaldıkları otelde bir basın toplantısı düzenleyen genç müzisyenler, sonucun herkes adına sevindirici olduğunu ve konser sonrası Status Quo elemanlarının gelip kendilerini tebrik ettiklerini söylediler. Bundan sonraki projeleri ilişkin soruları da yanıtlayan topluluk, Status Quo'nun dünya turnesinin Almanya, Avustralya ve Japonya ayağında yer alabileceklerini, bu konuda prodüktörleri Pip Williams'ın görüşmelerinin sürdüğünü vurguladı. Mavi Sakal, şubat ayı içinde piyasaya çıkacak olan yeni albümünün Türkiye çapında yapılacak tanıtım turnesini de, Doritos şemsiyesi altında gerçekleştirecek. Topluluk, bu şirketin yeni bir ürününün reklam kampanyasında da yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!