Londra iÅŸ dünyası için hala bir numara

Güncelleme Tarihi:

Londra iş dünyası için hala bir numara
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 14:38

Londra Avrupa genelinde iş dünyası için bir numaralı şehir olma özelliğini korumaya devam ediyor.

Haberin Devamı

En son yapılan 2010 Avrupa Şehirlerini İzleme 2010 (ECM 2010) raporu, Londra’yı 21'inci kez üst üste Avrupa’nın iş başlatmak için bir numaralı şehri olarak seçti.

 

Aralarında piyasalara, tüketiciye ve müşterilere eriÅŸim, kalifiye personel imkanı, telekomünikasyon kalitesi ve uluslararası ulaşım ağı gibi özelliklerin de bulunduÄŸu 12 önemli sıralama listesinden altısında bir numaralı ÅŸehir olarak gösterildi.Â

 

Londra, Paris ve Frankfurt, Avrupa’nın ilk üç şehri olarak listede diğer tüm rakiplerinin üzerine yerleşmiş durumda. Vergi politikaları ve mali teşvik imkanları sayesinde bu yıl Londra, "hükümetlerin iş çevreleri için yarattığı iklim açısından en iyi şehirler" kategorisinde dördüncülükten ikinciliğe yükseldi.

 

Haberin Devamı

Ayrıca Birleşik Krallık sermayesi de "kendilerini iyileştirmek için en çok çalıştığı düşünülen şehirler" kategorisindeki adaylara oranla bir artış kaydederek Londra’nın ilk üçe girmesini sağladı.

 

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

 

"İş dünyasının önde gelen firmaları bize bir kez daha Londra’nın iş yapmak için Avrupa’nın en iyi şehri olduğunu söylüyor. İş ve turizm için en cazip merkez olarak şehrin temel bir ölçüt oluşturması için çok çalışıyoruz ve bu statüyü koruyabilmek için her tür gereksiz aşırı düzenleme planına güçlü bir şekilde karşı çıkmalı ve yetkin iş gücümüze yatırım yapmaya devam etmeliyiz. Bu yüzden de başkentin altyapısını iyileştirmeye yönelik yatırımlara öncelik vermeye devam etmeliyiz. Bunlar, Crossrail demiryolu, Metro güncellemeleri ve Londra Olimpiyat Oyunları gibi şehrimizin parlak geleceğini garanti altına alacak ve Avrupa’nın iş merkezi olarak itibarını güçlendirecek projeler olacaktır."

 

Haberin Devamı

Think London kurumu Başkanı Michael Charlton is şunları söyledi:

 

"Bu on yıldaki iş genişlemesinin motor gücü operasyonel etkinlik bulma ihtiyacı olacaktır. Londra’da İş Kurma başlıklı çalışmamız çerçevesinde iş kurmasına ya da buradaki mevcut varlıklarını büyütmeye yardımcı olduğumuz şirketlerden çoğu, her geçen gün daha da artan bir şekilde tabanlarını rasyonelleştirmeye ve faaliyetlerini konsolide etmeye çalışıyor. Bu eğilim, Think London Yabancı ve Doğrudan Yatırım Barometre anketinde de teyit edilmiş durumda. Londra’nın sahip olduğu fiziksel ve dijital bağlanabilirlik seviyesi, uzman iş kümelerine odaklanması, yetkin iş gücü ve yeni teknolojisi firmaların birden fazla ülkede iş yapma maliyetlerini düşürmektedir."

 

Haberin Devamı

ECM, Avrupa’nın önde gelen firmalarının doldurduğu ve küresel emlak danışmanı Cushman & Wakefield tarafından gerçekleştirilen yıllık bir yer anketi olma özelliği taşıyor. Piyasa araştırma firması Taylor Nelson Sofre BMRB’in üstlendiği anket, en iyi 500 Avrupalı firmanın mekan sorumlusu üst düzey yöneticilerle ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan görüşmeleri temel alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!