Londra Borsası ile TMX’ten kritik birleşme kararı

Güncelleme Tarihi:

Londra Borsası ile TMX’ten kritik birleşme kararı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 12:04

Londra Borsası, hem geleceğini güvence altına almak hem de madencilik şirketlerinin işlem göreceği en büyük borsayı oluşturmak için Kanadalı borsa şirketi TMX Group ile gücünü birleştirme kararı aldı. Yeni oluşum aynı zamanda dünyanın en fazla şirkete sahip borsası olacak.

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor               
Haberin Devamı

  

Londra ve Toronto’da genel merkezleri bulunacak yeni şirket, aynı çatı altında iki ayrı borsa olarak işlemlerini devam ettirecek. Ortak şirketin değerinin 8.8 milyar dolara olacağı belirtildi.  

 

Bu oluşum aynı zamanda emtia fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerini devam ettirdiği bir dönemde madencilik şirketinin işlem görebileceği en büyük borsa olacak.

  

ŞİRKET SAYISI EN FAZLA BORSA

Birleşme sonrasında toplamda 6 bin 700 şirketin işlem gördüğü bu platform aynı zamanda şirket sayısı açısından dünyanın en büyük borsası da olacak.

 

Londra Borsası CEO’su Xaiver Rolet, ortak girişimin CEO’su, TMX Group Yönetim Kurulu Başkanı Wayne Fox ,yeni şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, TMX CEO’su Thomas Kloet ise yeni oluşumun başkanı olacak.

 

Haberin Devamı

TMX hissedarları, TMX’deki hisselerinin karşılığı olarak yeni gruptan hisse başında 2.9963 hisse alacak. Londra Borsası hissedarları, yeni grubun sermayesinin yüzde 55’ine sahip olurken, TMX hissedarlarının sermayesi yüzde 45’te kalacak.

 

Şirketler, birleşmenin ikinci yılının sonuna kadar yıllık 56 milyon dolar tasarruf yapmayı hedeflerken, bu miktarı birleşmenin beşinci yılının sonunda 160 milyon dolara çıkarmayı istiyor.

 

TMX ile güçlerini birleştirmekten çok memnun olduğunu söyleyen Rolet, hedeflerinin önde gelen bir borsaya dönüşmek olduğunu söyledi.

 

Mart 2009’da stratejik ortaklık imzalayan iki grup, Salı gecesi birleşme detaylarını tamamladı.

 

Londra Borsası’nın en büyük yatırımcısı olan Dubai Borsası, İtalyan banka hissedarları UniCredit ve Intesa Sanpaolo ile Katar Yatırım Otoritesi anlaşmayı desteklediklerini açıkladı.

 

 

Haberin Devamı

*Bu yazı Financial Times’ın “LSE and Canada’s TMX agree merger” başlığıyla yayımladığı haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                   

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  

http://twitter.com/HurriyetEkonet   

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!