Lokumuyla, sucuğuyla, keçesiyle Afyon Taksim'de

Güncelleme Tarihi:

Lokumuyla, sucuğuyla, keçesiyle Afyon Taksimde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 21:58

Afyonkarahisarlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) ve Egeliler Birliği tarafından düzenlenen “Afyonkarahisar Tanıtım Haftası” İstanbul Metrosu Taksim İstasyonu sergi alanında başladı.

Afyonkarahisar'ın sucuk, lokum, Kızılay maden suyu, mermer, termal kaplıcalar, Sandıklı'nın cami alemi, el halıları, yöresel kıyafetler gibi değerlerinin İstanbullulara tanıtıldığı etkinliğin açılışına, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan ve CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız da katıldı.

Açılışta konuşan Egeliler Birliği Başkanı Hüseyin Reşit Öz, önceki yıllarda Kütahya ve Manisa'yı tanıttıkları etkinliklerin üçüncüsünü Afyonkarahisar'a ayırdıklarını, bundan sonra tanıtıma Muğla, Uşak ve Denizli ile devam edeceklerini söyledi.

“Egeliler olarak kültürümüzü korumaya, tüm dostlarımızı bir arada tutmaya çalışıyoruz” diyen Öz, belediye meclislerinde İstanbul gibi bir ilde ilk kez 7 meclis üyesi çıkardıklarını, bunun artarak devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Serteser de Türkiye'nin göbeği saydığı Taksim'de böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin kendisini gururlandırdığını, her gün 200 bin İstanbullunun metroyu kullandığını söyledi.

Ümran Çelik Boru Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yavuz da konuşmasında Afyon'un, İstanbul'da iyi yetişmiş, eğitimli, kültürlü, yaşadığı yeri unutmamış bir “diyasporası” olduğunu ifade etti.

İstanbul AFSİAD'ı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Ay'ın yaptığı teşekkür konuşmasının ardından Ali Çetin Kız Meslek lisesi öğrencilerince bir defile sundu.

Açılışta, folklör gösterisinin ardından halk ozanları Şemsettin Kubat ve Fakı Edeer türküler seslendirdi.

Hafta kapsamında 31 Mayıs 2009 tarihine kadar her gün çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!