Lokantacı ünlüler

Güncelleme Tarihi:

Lokantacı ünlüler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hollywood sanatçıları sinema dışında bazı yatırımlar yapıyor. Bazıları film şirketi kurmakla yetiniyor. Bazıları ise oyunculuğun dışında çok fazla kar getireceğine inandıkları işlere para yatırıyorlar. Örneğin yiyecek içecek işlerine...

Hollywood şöhretleri lokanta patronluğunun nimetlerini ne zaman keşfettiler? Bu soruya kesin bir yanıt veremeyiz. Planet Hollywood’ların tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte bu gerçeği artık herkes kabul etti. Ama örnekleri sadece Planet Hollywood’larla sınırlı kalmıyor. Örneğin kırk dört yaşındaki aktör Kevin Costner, eşi Cindy'den ayrılmadan çok önce onunla ortaklaşa lokanta işine girmişti. Pasedana'da ‘‘Twin Palms‘‘ adıyla bilinen gayet şık ve lüks lokanta büyük ilgi görüyor. Deniz ürünlerine meraklı olanlar, Kevin Costner'in lokantasında en lezzetli deniz ürünü yemeklerini tatma fırsatını buluyorlar. Kevin Costner, eşinden ayrıldıktan sonra da çocuklarının annesinin lokantadaki ortaklığı devam etti. Bu lokantada 40 dolar öderseniz karnınızı doyurabilirsiniz.

Tüccarlık yolu

Hollywood’un en ünlü aktörlerinden Robert De Niro, bugüne kadar beş lokanta açtı. Ama bu lokantaların her birinin adı ve özellikleri farklı. Örneğin San Francisco'daki Rubicone isimli lokantada İtalyan yemekleri sunuluyor. New York'taki Tribeca Grill isimli lokantanın özelliği balık yemekleri. Burada yemek ücreti 90 doları bulabiliyor. Layla adındaki lokantasında doğu ülkelerinin yemekleri hazırlanıyor. Nobu adındaki bir başka lokantada ise Japon yemekleri sizi bekliyor.

Dahi yönetmen

Hollywood'un dahi çocuğunu Steven Spielberg’in lokantacılığı ikinci meslek seçmesine Hawaii'de girdiği bir lokantada yediği kötü yemekler neden oldu. Ünlü yönetmen, ağzının tadını bilen kişilere hizmet etmek için lokanta açmaya karar verdi. Steven Spielberg'in Los Angeles, Barcelona ve Las Vegas'taki lokantaları kelimenin tam anlamıyla birer balık lokantası. Bu lokantaların balığı Hawaii'den temin ediliyor.

Western tadımlıklar

İtalya’da çevrilen Western filmlerle üne kavuşan Clint Eastwood'un politikaya büyük merakı var. Uzun süre Carmel Belediye Başkanı olan aktör, aynı zamanda lokantacılık da yapıyor. Çiftlik evinin bahçesinde kurulan lokantada Amerikan yemekleri sunuluyor. Burada karın doyurmak isteyenlerin kişi başına 30 dolar ödemeleri gerekiyor.

Diyet mönüleri

Yıllarını, vücutlarını inceltsinler diye kadınlara diyet reçeteleri ve vücut egzersizleri tavsiye ederek geçiren seks yıldızı Raquel Welch, pizza lokantalarının patroniçesi oldu. Raquel Welch'in kitaplarını okuyup video kasetlerini izleyenler onun pizza gibi kilo aldıran yiyeceğe merak sarmasını yadırgayabilirler. Ancak yıldız böyle davranmakta haklı. Çünkü yeni eşi Rande Gerber, Amerika’da pizza lokantalarıyla tanınmış bir iş adamı. Raquel Welch de genç kocasına olan bağlılığını kanıtlamak için pizza lokantalarına ortak oldu. Kocasının pizzalarını afiyetle atıştırırken fotoğrafçılara poz vermeyi ihmal etmiyor. Bu ne perhiz, bu ne pizza demeyin. Raquel Welch'in başka türlü davranma şansı yoktu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!