Lojmanda köpek yasağı

Güncelleme Tarihi:

Lojmanda köpek yasağı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 03, 2001 11:54

Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı personeline verilen lojmanlara ilişkin uygulamalar yeniden düzenlendi. Düzenlemeye göre konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapılmayacak, ahır hayvanları veya köpek beslenmeyecek. Bu kurallara uymayanlar, uyarıldıktan sonra bu tutum ve davranışına devam ettiği tutanakla tespit edilenler konuttan çıkarılacak.

Haberin Devamı

Bakanlık Müsteşarı Sefer Aycan tarafından hazırlanan ''Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesi'', Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından onaylandı.

Yönerge ile lojmanlar, bakan ve bakanlık müsteşarına tahsis edilen''özel nitelikli konutlar'', ''görev tahsisli konutlar'', ''sıra tahsisli konutlar'' ve ''hizmet tahsisli konutlar'' olarak 4'e ayrıldı.

Yönergeye göre, bakan ve bakanlık müsteşarına ayrılan özel tahsisli konutlar için ayrıca tahsis kararı alınmayacak.

Müsteşar yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı, APK Başkanı, Genel Müdür, 1. Hukuk Müşaviri, Özel Kalem Müdürü, Savunma Sekreteri gibi görevlerin yer aldığı görev tahsisli konutların dağılımı bu sıraya göre yapılacak. 

Diğer bakanlık personeline verilecek sıra tahsisli lojmanlar ise personelin puanlama cetvelindeki puan durumlarına göre dağıtılacak.   Hizmet tahsisli lojmanlarda ise ilgili kanunlarca kendilerine taşıt tahsis edilen makam sahiplerinin şoförleri ve koruma görevlileriile kamu konutlarında kapıcı ve kaloriferci olarak görev yapanlar oturacak. 

Komisyon kararı ile tahsisi gereken konutların oturmaya hak kazanan bakanlık personeline verilmesini sağlamak için Müsteşar veya Müsteşar Yardımcısı başkanlığında ''Merkez Konut Tahsis Komisyonu'' kurulacak.

Özel görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabilecek. Sıra tahsisli lojmanlarda ise oturma süresi 5 yıl olacak. Süresi dolduğu halde konutları boşaltmayanlar Bakanlık Disiplin Kurulu'na sevk edilecek.

Bu sürelere uyulmaması halinde ilgili mülki ve askeri makamlara baÅŸvurularak, lojman kolluk kuvveti kullanılarak bir hafta içinde zorla boÅŸaltılacak.Â
  Â
UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Lojman tahsis edilen personel konutta oturduğu süre içinde, diğer sakinlerin huzur ve sükunun bozucu genel ahlak ve değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunmayacak.

Konutların kullanılması, korunması ile ilgili önlemlere dikkat edilecek. Konutlar başkalarına devredilmeyecek veya kiraya verilmeyecek.

Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapılmayacak, ahır hayvanları veya köpek beslenmeyecek. Bu kurallara uymayanlar, uyarıldıktan sonra bu tutum ve davranışına devam ettiği tutunakla tespit edilenler konuttan çıkarılacak.

Yönerge ile bakanlık merkez teşkilatı konutları, personel sayısınagöre birimlere ayrıldı. Buna göre, Bakan ve Müşteşar dışıda merkez teşkilata, 69'u görev tahsisli, 113'ü sıra tahsisli, 6'sı da hizmet tahsisli olmak üzere 188 kontenjan ayrıldı.

Lojmanlarda, komple mutfak takımı, havalandırma cihazı, balkon dolabı, banyo-tuvalet aynası, çocuk odası dolabı, vestiyere gibi demirbaÅŸ malzemeler bulunuyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!