Lojistik deposunda korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Lojistik deposunda korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

KOCAELİ Gebze’de, kimyasal ve yanıcı maddelerin 12’si kapalı toplam 21 dönümlük alanda depolandığı bir lojistik firmasına ait depoda dün sabah saat 04.00 sıralarında yangın çıktı.

Haberin Devamı

Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın geniş bir alana yayılırken, İstanbul ve diğer çevre illerden de bölgeye takviye su tankerleri ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

8 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangına, takviye gelen ekiplerle birlikte 82 araç ve 209 personelle müdahale edil. Bölgede incelemelerde bulunan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, olayda can kaybının yaşanmadığını açıkladı. Yangın, itfaiye ekiplerinin 8 saatlik çalışmasıyla dün saat 12.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, “Yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alanın, toplamda da 21 bin metrekarelik açık alanda da yine depolama malzemeleri vardı. Tamamen yanmış vaziyette ama hiçbir fabrikaya, diğer alanlara sirayet etmeden yangın kontrollü şekilde soğutma çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!