Lodos, deniz ulaşımını aksattı

Güncelleme Tarihi:

Lodos, deniz ulaşımını aksattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2009 14:39

ÇANAKKALE Boğazı'nda ve Kuzey Ege Denizi'nde etkili olan lodos fırtınası, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Bugün saat 06.00'dan itibaren saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, Lapseki- Gelibolu arabavapuru ve Çardak- Gelibolu mini feribot seferleri durduruldu. Gökçeada'dan Kabatepe'ye gitmek üzere saat 07.00'de hareket eden feribot, fırtına nedeniyle, Kabatepe Limanı'na yanaşamayınca Çanakkale'ye yönlendirildi. Boğaz ve adalara ulaşımı sağlayan GESTAŞ yetkilileri, saat 12.00'de yapılması gereken Kabatepe-Gökçeada seferinin, feribotun Çanakkale’ye yönlendirilmesi nedeniyle 18.00’e ertelendiğini bildirdi.

Fırtına, transit gemi geçişlerinde karantina hizmeti veren sahil sıhiye botlarının da çalışmasını aksattı. Boğaz geçişi yapan gemilere klavuz kaptan taşıyan botların pilotaj hizmetleri de fırtına nedeniyle aksadı. Küçük tonajlı çok sayıda gemi, Marmara yönünde Gelibolu Doğanaslan, Ege yönünde de Bozcaada Ayazma Koyu, boğazda da Karanlık Liman ve Kumkale'de demir atarak fırtınanın dinmesini beklemeye başladı.

Çanakkale- Eceabat ve Çanakkale- Kilitbahir, Bozcaada- Geyikli Yükyeri arasında araba vapuru ve mini feribot seferleri ise aralıksız olarak sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!