Lo tir’tsach *

Güncelleme Tarihi:

Lo tir’tsach *
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2010 00:00

Başbakan Erdoğan, dün Konya’dan İsrail’e Tevrat’tan alıntı yaparak mesaj gönderdi. Erdoğan, önce Türkçe “Öldürmeyeceksin” dedi ardından “Anlamadın mı ? İngilizce söylüyorum: You shall not kill. Yine mi anlamadın? Bak o zaman senin dilinden, İbranice söylüyorum: Lo tir’tsach” diye seslendi.
* Öldürmeyeceksin

Haberin Devamı

İŞTE BAŞBAKAN'IN İNGİLİZCE VE İBRANİCE ÇAĞRISI / WEB TV

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Gazze’ye insani yardım götüren konvoya saldırıda bulunan İsrail’e Tevrat’taki “10 Emir”den altıncısını hatırlattı. Erdoğan, İsrail’e Türkçe, İngilizce ve İbranice, “Öldürmeyeceksin” diye uyarıda bulundu. Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye operasyonu devam ederken 16 Ocak 2009 tarihinde, partili belediye başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada İsrail’e yine İbranice bu sözlerle seslenmişti. Konya’da açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, İsrail’e sert mesajlar verdiği konuşmasında şunları söyledi:

Dünya sussa, susmayız

Kudüs’ün kaderi İstanbul’un kaderinden ayrı değildir. Gazze’nin kaderi Ankara’nın kaderinden ayrı değildir. Ramallah’ın, Refah’ın, Hanyunus’un kaderi asla ve asla Konya’nın kaderinden ayrı değildir. Dünya sussa bile biz susmayız, susmayacağız. Dünya Filistin’e sırtını dönse, biz Filistin’e, Filistin halkına, Gazze’ye, Kudüs’e sırtımızı dönmeyeceğiz. Bunlar kundaktaki masum bebekleri dahi tehdit olarak gördüler. Anaların kucağındaki bebekleri öldürdüler, bizim teröristler gibi. Yetmedi şimdi bebek mamalarını da tehdit olarak görüyorlar. Bunlar masum sivillerden, hastanelerden korktular. Gerçekten tanklarla toplarla onların hastanelerini bombaladılar. Yetmedi şimdi tekerlekli sandalyelerinden ilaçtan korkmaya başladılar.

Hastalıklı ruh hali

Silahsız olan bu kardeşlerimize ateşli silahlarla saldırmışlar. Plastik mermi de kullanmışlar, demir leblebi de kullanmışlar, kurşun da kullanmışlar. Hepsini gördük. Ameliyattan çıkan, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin hallerini gördük. Bu saldırı İsrail’deki hükümetin nasıl bir hastalıklı ruh hali, nasıl bir paranoya, nasıl bir travma içinde bulunduğunun örneği. Bir kez daha söylüyorum, öldürmeyi iyi bilirsiniz. Ben onlara kendi dillerinden konuşuyorum. Tevrat’taki 10 emirden 6’ncısı diyor ki: ‘Öldürmeyeceksin.’ Anlamadın mı? Bak bir kez daha İngilizce söylüyorum: ‘You shall not kill.’ Yine mi anlamadın? Bak o zaman senin dilinden, İbranice söylüyorum: ‘Lo tir’tsach.’

Hamas, PKK’ya benzemez

PKK’nın askerimize olan sadırısıyla, Hamas’ın saldırısını buna benzetenler var. Bir defa Hamas’la terör örgütü PKK’nın benzer hiçbir yanı yoktur. Bunlar, bu ülkenin vatandaşı olarak bulunurlar. Dışarıdan bir saldırı değildir. Hamas, kendi topraklarını koruma mücadelesini veren direnişçilerdir. Ben bunları ABD’ye de söyledim. ‘Ben Hamas’ı terör örgütü olarak kabul etmiyorum, tanımıyorum’ dedim. Bugün de böyle düşünüyorum. Seçim kazandılar ama onlara iktidarda kalma fırsatı bile vermediler. İsrail’i yalnızlaştıran, tecrit eden, imajını zedeleyen tavrı hükümetin sebep olduğu siyon yıldızını gamalı haçla yan yana gösteren dünya imajı eminim İsrail halkını da rahatsız ediyor.

Vatandaşın isteklerini dinledi

BAŞBAKAN Erdoğan, Konya Kültür Park’ta Dünya Çevre Günü Kutlamaları ve toplu açılışlar dolayısıyla düzenlenen törene eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’yla birlikte katıldı. Erdoğan’dan önce kürsüye çıkan Gazze konvoyundaki eylemcilerden Latif Şirin, operasyon anında yaşadıklarını anlatırken, Emine Erdoğan gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!