Fon vurgunu davası: Seçil Erzan 4. kez hakim karşısında... İşte Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun ifadeleri

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 10:49

Aralarında spor dünyasının ünlü isimlerinin de olduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan, 4. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Arda Turan tanık olarak ifade verdi. Emre Belözoğlu, "4 milyon 290 bin dolar para verdim. Hiç para almadım. Şikayetçiyim. Bu işte kimlerin ismi geçiyorsa hepsinden şikayetçiyim" dedi. Arda Turan ise parasını kaybettiğini çok geç anladığını söyleyerek "Bu konularda safım, saf olmasam bu kadar parayı verir miyim?" ifadelerini kullandı. Seçil Erzan duruşmada darbedildiğini görmediğini söyleyen yengesine, "Yenge doğruyu söyle" dedi. Davada verilen ara karar ile; Erzan’ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Mahkeme, Selçuk İnan'ın ifadesinin alınması için Gaziantep'e talimat yazılmasına ve bazı banka üst düzey çalışanlarının duruşmada hazır edilmesi için yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı 24 Mayıs tarihine erteledi.

Haberin Devamı

Spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 7 sanık bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmada Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ile Arda Turan tanık olarak dinlendi. İşte fon vurgunu davasında dakika dakika tüm gelişmeler...

ARA KARAR: ERZAN'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen 7 sanıklı duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük ve bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu bazı müştekiler de taraf avukatlarıyla katıldı.

"AĞABEYİM BANA PARA VERİR, BEN DE NE KADAR OLDUĞUNU SORMAZDIM"

Turan, Muslera, Belözoğlu ve Erzan’ın savunmalarının ardından devam eden duruşmada Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan da tanık olarak dinlendi. Okan Turan ifadesinde, ‘’Ağabeyim Arda Turan, banka şube müdürü Seçil Erzan’a para veriyordu. Ben şubede Seçil hanıma ve Asiye hanıma zaman zaman para teslim ettim. Seçil Erzan’a para teslim etmek için 5-6 kez yanına gitmişimdir. Ben Seçil Erzan’a ne kadar para teslim ettiğimi bilmiyorum. Ağabeyim bana para verir, ben de ne kadar olduğunu sormazdım" dedi.

DURUŞMADA GERGİNLİK OLDU

Sanık Nazlı Can ise savunmasında, “Ben hala ne yaşadığımı anlamış değilim. Burada olanlar adeta bir film gibi. Seçil hala birilerini suçluyor. Olay şu anlama geliyor, ‘hırsızın hiç mi suçu yok’. Seçil, annesinin hastane parasından kol saati parasına kadar her şeyi benim üzerimden gönderiyordu. Ben de kendisine neden benim üzerimden her şeyi gönderiyorsun dediğimde, ‘Ben banka müdürüyüm Benim üzerimden hesap hareketlerim görünmesin’ diyordu. Seçil herkesi inandırıyordu. İnsan akıl tutulması yaşıyordu. Seçil bana diyor ya ‘Nazlı anlatsın her şeyi’ asıl kendisi anlatsın. Benim yedi sülalemin hesaplarına bakılsın” dedi. Nazlı Can’ın savunmasına sinirlenen Seçil Erzan ise, ‘Kardeşi arabasını ne kadar zamanda aldı, cevap versin?’ diye sordu. Nazlı Can ise, "Kardeşimi ikna etti. Ben 20 yıldır Seçil ile görüşmüyordum. Nerden çıktı karşıma’ dedi. Bunun üzerine Erzan, "Ben kardeşini nasıl ikna edebilirim? Kardeşini kendisi ikna etti" diye karşılık verdi.

"BENİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DOLANDIRICISI YAPTILAR"

Duruşmada tekrar söz almak isteyen Erzan, "Ben bir sarmalın içine düştüm. Bankanın bunu bilme ihtimali yüzde yüz vardı, biliyordu. Ben dolandırıcı değilim, beni Türkiye’nin en büyük dolandırıcısı yaptılar. Mağduriyetler var, bunun giderilmesi için ne yapmam gerekiyorsa razıyım. Ben niye hayatımı mahvedeyim? Ben de babamın bir kızıyım, babam vefat etmiş, ben niye bunları insanlar para kazansın diye yapayım? Hep kendime güvendim ben, para görmek bile istemiyordum" ifadelerini kullandı.

 

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA HÜKMEDİLDİ

Yaklaşık 13 saat süren duruşmanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

SELÇUK İNAN’IN İFADESİ ALINACAK

Müştekilerden Selçuk İnan'ın ifadesinin alınması için Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına hükmeden heyet, banka üst düzey çalışanları Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cenk İzgi ve Oğuz Atilla ile diğer banka çalışanlarının tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Fatih Terim'in tanık olarak dinlenmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine hükmedildi Banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun dinlenmesine ilişkin talebin bu tanıklar dinlendikten sonra değerlendirilmesine karar veren mahkeme, ayrıca Nur Erkasap ve Fatih Terim'in de tanık olarak dinlenmesi talebinin daha sonra değerlendirilmesine de hükmetti.

1 KİŞİYE ZORLA GETİRME KARARI

Mahkeme, tanık olarak dinlenecek olan Hakan Kıran'ın zorla getirilmesine de hükmederek duruşmayı 24 Mayıs tarihine erteledi.

 

SEÇİL ERZAN: FATİH TERİM’İN 15 AY BOYUNCA HESABINA GELEN TÜM PARALARI BEN ONA VERDİM

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük getirilirken, tutuksuz sanıklardan Nazlı Can, Asiye Öztürk ve Atilla Yörük de duruşmaya geldi. Müştekiler ile çok sayıda taraf avukatı da salonda hazır bulundu.

Savunmasında Fatih Terim’in değerlendirmesi için kendisine toplamda 1 milyon 300 bin dolar teslim ettiğini anlatan Erzan, “Hoca bir dönem özel bankacılıkta zarar etmişti. Çok sinirlenmişti. Bana Fatih Terim önce 300 bin dolar ardından 1 milyon dolar teslim etti ve ‘Al bunu değerlendir, sen yaparsın’ dedi. Terim’in hesabına 2022 Ocak ayından itibaren 2023 Nisan ayına kadar gelen paraları, tüm paraları ona ben verdim. Hocanın 300 bin doları onun istediği kadar değerlenmedi. O paranın nasıl kullanıldığını da hatırlamıyorum. Fatih hoca yüklü harcamalar yaptığı için gayrimenkullerini satışa çıkardı. Bodrumdaki villasını sattı getirdi. Hocanın gayrimenkulleri satılsın diye emlakçının peşine düşmüştüm. Buradan gelecek fonla da gerçek, resmî bir Fatih Terim fonu kurmayı düşünüyordum. Zaten sonradan bana 1 milyon dolar göndermesinin sebebi de fazla harcama yaptığı içindi “dedi.

“BEN O GECE ÖLMEYİ BECEREMEDİM"

Kimden ne kadar para aldığını da tek tek anlatan Seçil Erzan, “Arda Turan bana toplam 10 milyon 736 bin dolar getirdi. 7 milyon 920 bin dolar aldı. Ben daha önce hesap yapmamıştım. Hesapları yaptım bu hesaplar doğrudur. Benim hatırladığım rakamlar bunlar bunun haricinde bir şey varsa Arda getirsin oturup konuşalım. Aklımı oynatacağım, ben bunları hatırlıyorum. Selçuk İnan’ın benim hesabıma göre 1 milyon 350 bin dolar alacağı var. Muslera 1 milyon 200 bin dolar vermişti, 700 bin dolar geri aldı, 500 bin doları kaldı. Buse Terim ve eşinden önce 190 bin dolar sonra 50 bin dolar daha aldım. Bilirkişi raporunda yer alan listeyi yaparken Hüseyin Bey ve Nazlı da yanımda vardı. Ben o gece ölmeyi beceremedim, bana bu listeyi yaptırdılar. Bana o gece ‘Milyar dolar da yaz’ deselerdi yazardım. Herkes beni arayıp ‘Bana şu kadar yaz’ diyordu" şeklinde konuştu.

“BENİM PARAM YOK"

Mahkeme Başkanının ‘Sizden fazla para alanlar kim?’ sorusuna Erzan, “Semih Kaya 4 milyon 275 bin dolar fazla para aldı. Fırat Özdemir 2 milyon 410 bin dolar, Ali Yörük’ün tefeciler dediği kişilere 3 buçuk milyona yakın ödeme yapıldıö dedi. Erzan’ın başka isimler de sayması üzerine mahkeme başkanı ‘Madem bu insanlara bu kadar fazla para verdiniz ve hala sizi rahatsız ediyorlardı neden buna bir tepki göstermediniz? Neden onları engellemediniz? Sorusuna ilişkin Erzan, “Çünkü korkuyordum. Kapımda 10 tane tefeci vardı. Benim bir imajım vardı, şube müdürüydüm. Rezillik çıkmasın istedim. Bana şantaj yapıyorlardı. Benden ekstra para istediklerinde bu sebeple tamam diyordum, vakit kazanmaya çalışıyordum, karşılarında tir tir titriyordum. Sanki istedikleri parayı vermek zorundaymışım gibi hissediyordum. Aslında ben iyi bir insandım. Ben, bir sarmala sürüklendim kimsem yoktu. Fazla para verdiğim kişilerin bana ödeme taahhütleri vardı onlara güveniyordum. Benim aracım yol ortasında durdurulup içindeki paralar alınıyordu. Ben canını kurtarmanın derdine düşmüştüm. Ben Süleyman Aslan dışında hiç bir tefeciyi de tanımıyorum. 2022 Aralıkta tamamen bitmiş durumdaydım. Artık para filan görmek istemiyordum. Benim param da yok" dedi.

“FATİH TERİM’İN KREDİLERİNİ DE ÖTELETTİRDİM"

Bu fondan ve yaşananlardan Denizbank’ın haberi olup olmadığına ilişkin de konuşan Seçil Erzan, “Ben şube müdürü olarak kasaya bile giremezdim. Bir müşteriyle şube dışında para alışverişi yapmam yasaktı. Çünkü işten çıkarılırdım. Ben hiç bir şeyi gizli yapmadım. Banka bunları biliyor diye düşünüyordum. Bölge müdürüm bir anormallikler olduğunu fark etmişti. Ben Arda’nın kredisini onaylanması için Mehmet Aydoğdu’yu aradım. Ama banka kredileri vermeyebilirdi. Ben önemli bir müşterim olan Fatih Terim’in kredilerini de ötelettirdim. Mesela o dönem şubeye teftiş gelebilirdi ama onlar teknik olarak biz nerede hata yaptık diye düşündüler. O zaman teftiş gelseydi, personelle görüşseydi oraya girip çıkan futbolcuları görebilirdi. Banka, bir şube müdürünün odasında paraya dokunması bile yasakken bu insanlar neden Seçil’in odasına valiz valiz parayla girip çıkıyor diye görmeliydi. Durumun ne olduğuyla alakalı benimle 3 gün boyunca yapılan toplantıda Hakan Ateş toplantı salonunda ‘Zarar ziyan çıksın ortaya ödeyeceğiz’ dedi. Ama yaptığım şeyleri onlarla direkt paylaşmıyordum ama gizlemiyordum da. Şubede her şey aleniydi. Bankanın kusuru da benim kusurumda ortaya çıksın" ifadelerini kullandı.

“HERKES ZENGİNLEŞİYORDU"

Tefecilerden gelen parayı nasıl kabul ediyordunuz sorusuna Erzan, “ Bana paralar getirilirken tefeci parası olduğunu söylemiyorlardı. Bana dövizci diyorlardı, ben de borçlarım olduğundan kabul ediyordum. İnsanlar kendi giderlerini belgeleyebiliyorlarsa gelirlerini de belgelemeliler, belgeleyemiyorlar, işte o gelir bendim. Herkes zenginleşiyor 1+1 evde oturan villada oturuyor, arabasını yükseltiyordu. Benim babamın kefen parasını bile aldılar. Benim para aldığım insanlara ben paranızı değerlendiriyorum demedim. Bana Florya yan sokakta verilen paralar ‘Al nasıl değerlendiriyorsan değerlendir’ şeklinde borç verildi. Ben herkese Fatih Terim fonu var demedim. Ben kimisine banka, kimisine borç dedim. Birkaç kişiye zor dönemde söylemiştim. Mesela Muslera bunu gözümün önünde hocadan teyit ettirmişti" dedi.

 

SEÇİL ERZAN: YENGE DOĞRUYU SÖYLE

Tanık olarak dinlenen Seçil Erzan’ın eşinin dayısının torunu Nilgün Arabacı, "Arada Seçil’in evine temizliğe gidiyordum. O gün Sermin hanım geldi. Seçil’e 'Üzülme kızım ne varsa anlat bize' dedi. Sonra içeri gittiler. Ben arada çay ve kahve götürmeye gittiğimde 'Sus’ yaptılar. Herhalde ses kaydı vardı. Para konusunda sıkıntısı olduğunu biliyordum. Bankayla ilgili olduğunu düşündüm. Biz Seçil’e borç olarak para verdik. Sermin hanımın eve geldiği gün 'Çok korkuyorum’ dedi ve Sermin hanıma sarıldı. Darbedildiğini görmedim ama kuzenleri tarafında sözlü şiddet vardı dedi.

Bu cümle sonrasında Seçil Erzan, 'Yenge doğruyu söyle' dedi.

Arabacı ifadesinin devamında "Para konusunda konuşuyorlar ve bağırıyorlardı. Sermin hanım kapıda 'Hiç üzülme biz arkandayız senin. Paranda yanında kalacak' dedi ve gittiler. Elinde bir kere para gördüm onu da sistem kapandığı için yanımda getirdim dedi. Birkaç kez birilerine para götürdüm. Ancak kim olduklarını bilmiyorum" dedi.

SEÇİL ERZAN'DAN YENGESİNE "LÜTFEN HATIRLAR MISIN"

Duruşmada söz alan Seçil Erzan yengesi Nilgün Arabacı’ya "Lütfen hatırlar mısın" diye sordu ve ardından sesi titreyerek, "Bana uçak biletini kim aldı?, Kaçmamı istediler mi?" diye konuştu. Tanık Nilgün Arabacı bu sorulara, "Evet" yanıtını verdi.

"PARAYI BANKA DIŞINDA TESLİM ETTİK"

Müşteki İnci Çeviker’in oğlu Tanık Çevik Çeviker ise, "Bankanın Florya şubesinin dışında Ali Yörük ve Atilla Yörük’e para teslim edildi. Annem parayı çekti ve teslim etti. İçeride teslim edeceğimizi düşünmüştük. Beyaz bir araba geldi. Takım elbiseli iki adam bize doğru geldi. Paraları bagaja koyup gittiler" dedi. Ali ve Atilla Yörük’ün avukatı ise müvekkillerinin hiç takım elbise giymediğini söyleyerek, takım elbiseli fotoğraflarının olup olmadığını sordu. Sorular duruşma salonunda tepkilere neden oldu.

ARDA TURAN'IN KARDEŞİ OKAN TURAN: SEÇİL'E NE KADAR PARA TESLİM ETTİĞİMİ BİLMİYORUM

Arda Turan'ın kardeşi tanık Okan Turan, "Ben şubeye gittiğimde zaman zaman Seçil'e bazen vezneye teslim ettim parayı. Bir defa gittiğimde de Asya Hanım sayım yaparken Seçil hanımda oradaydı. Yanımızda bankadan bir yetkili vardı. Para sayımı bitince, parayı o yetkiliye teslim etti" ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanının banka yetkilisinin duruşma salonunda olup olmadığını sorması üzerine Okan Turan, Ali Yörük'ü gösterdi. Okan Turan ifadesinin devamında, "Parayı teslim ettim ve Ali'nin parayı alıp gittiğini gördüm. 5-6 kere Seçil'e para teslim ettim. Seçili arayıp bankaya gel gelme şeklinde iletişimimiz oluyordu. Ben Seçil'e ne kadar para teslim ettiğimi bilmiyorum. Vezne bölümünde de para teslim ettim. Bazen evrak alıyordum ama belge gibi değil. Ali Yörük ile Seçil Erzan'ın hiç konuştuğunu görmedim" dedi.

"SEÇİL ERZAN'DAN PARA TESLİM ALDIM"

Okan Turan, Seçil Erzan'ın avukatının "Ben Okan'a para ödemesi yaptım mı" sorusu üzerine, "Seçil Erzan'dan para teslim aldım. Kaç kere teslim aldım hatırlamıyorum" cevabını verdi.

ARDA TURAN: SAF OLMASAM BU KADAR PARA VERİR MİYİM?
ARDA TURAN: SAF OLMASAM BU KADAR PARA VERİR MİYİM

Şikayetçi olarak ifade veren Arda Turan, ifadesinde "Hem kendi adıma hem de bankanın adına hem de arkamdaki kadın adına üzgünüm. Kendisi elinde dosyalarla, banka yetkililerinin gücünü arkasına almış bir hanımefendiydi. Futbolcularla yakın ilişkileri vardı. Denizbank sitesinde 15 yıllık başarısı anlatılan bir kadındı. İyi iletişimi olan bir kadındı" dedi. Turan, hem sinirli ve hem de üzgün olduğunu belirterek "Seçil Erzan, Ekim 2022'de arayarak mevduata getirmemi istedi. Hayatım boyunca faiz almadığımı söyledim. Kendisi de fondan bahsetti. Bunun faiz olmadığını, fon olduğunu söyleyerek beni ikna etti. Nefsime yenik düşerek kabul ettim. Sonra etraftan duydum yüksek kar veriliyormuş ama bana öyle söylenmedi. Fırsat olduğunda 10 milyon dolar getirirsem faydalanabileceğimi söyledi. Taşınmazlarımı satarak faydalanabileceğimi söyledim. Ocak ayına kadar söz verdiğim tarihlerle borçlarla, taşınmaz satarak 13 milyon 900 bin dolar verdim. 6 milyon 400 bin doları istediğim zaman getirdi. Parayı verdiğimde bana Denizbank imzalı kağıt da verdi. Şubeye gittiğimde de bana ekranlarını gösterdi" dedi.

"BANKA ŞUBE MÜDÜRÜNE SAHİP ÇIKMALIYDI, SEÇİL ERZAN'A DEĞİL"

Geriye 7.5 milyon dolarının kaldığını, deprem nedeniyle sıkıntılı olduğunu, ülkenin gri listede olduğunu söylediği için baskıda bulunmadığını söyleyen Turan, "33 milyonluk krediyi 3 saatte aldı. Kendini banka starlardan gösterdi. Bu paraları neden elden veriyoruz diye sorduğumda, 'Ardacığım bu fon bankanın hazinesinde oluyor' dedi. Paramı istediğimde annesinin hasta olduğunu söyledi. Ben de geçmiş olsun dedim" şeklinde konuştu. Paraları kardeşi ve şoförü aracılığıyla gönderdiğini belirten Arda Turan, "Denizbank'ın şubesine, Levent'in göbeğinde evraklarla para verdim. Tamamıyla Denizbank'a güvenerek bu paraları verdim. Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu'yu suçlamayarak ama Denizbank bundan sorumludur. Denizbank, şube müdürüne sahip çıkmalıydı, Seçil Erzan'a değil" şeklinde konuştu.

"7.5 MİLYON DOLAR KAYBETTİM AMA HAKARET ETMEDİM"

Sanık tarafına dönerek Seçil Erzan'ı hiç tehdit etmediğini belirten Turan, "Şartları zorlamasına rağmen hakaret etmemeye çalıştım. 7.5 milyon dolar kaybettim ama hakaret etmedim. Para verme konusunda ikna etti. Bankaya gittiğimde ekrandan gösteriyordu. Amacım, banka paramı yönetsindi. Ben Hakan Ateş'e de Mehmet Aydoğdu'ya da ulaşabilirdim. Ama tüm işlemlerimi Seçil Erzan yapıyordu, sonuna kadar güveniyordum" dedi.

"SAF OLMASAM BU KADAR PARA VERİR MİYİM?"

Mahkeme Başkanının, "Bunun dolandırıcılık olduğunu ne zaman anladınız?" sorusuna Turan, "Emre ağabey arayınca anladım. Bu konularda safım, saf olmasam bu kadar parayı verir miyim? Hep ısrarla sormuştum 'Seçilciğim riski yok değil mi' diye. Şube müdürüne güvenerek yaptım bu işi. Tüm işlemleri telefonla konuşarak yapardık. Paraları ben teslim etmedim. Bana ödediği paradan krediyi kapadım. Maalesef şikayetçiyim" dedi. "Seçil Erzan'ın etkin pişmanlıktan yararlansın mı?" sorusuna, Arda Turan, "Ben bu hukuk sözlerinden anlamıyorum. Ben paramı alırsam hiç yatmasın, beni ne ilgilendirir. Zaten zarardayım" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

"FATİH HOCA BÜYÜĞÜMÜZDÜR, HAKAN ATEŞ İLE İLİŞKİSİNDEN ÖTÜRÜ BANKAYA GİTTİK"

Bir avukatın, "Seçil Erzan fonun başında Hakan Ateş demiş. Siz önceki ifadenizde tüm Denizbank yöneticilerinden ve Erzan'dan şikayetçi olduğunuzu söylemişsiniz" sorusuna Turan, "Doğru. Bizde güven tesis eden bir banka o yüzden şikayetçiyim. Banka zorlu bir yerdir, trafik olur. Seçil hanım sen rahatsız olma derdi, anında yüksek kredi kartı gönderirdi. Bir banka müdürü olarak Seçil Erzan her şeyi sağladı. Bankanın bir banka müdürüne sahip çıkmamasını anlamıyorum" diye cevap verdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından bankaya neden Fatih Terim ile gittiği sorulan Turan, "Fatih hoca büyüğümüzdür, hamimizdir. Böyle bir durum olduğunda bu durumu konuşmak için onunla gittim, Hakan Ateş ile olan ilişkisinden ötürü" dedi. Turan ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

EMRE BELÖZOĞLU: 4 MİLYON 290 BİN DOLAR VERDİM, HİÇ PARA ALMADIM

Duruşmada şikayetçi Emre Belözoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak ifadesine başladı. Belözoğlu, "4 milyon 200 bin doları Volkan Bahçekapılı'ya teslim ettim. O dönem teknik direktörlük yaptığım için banka ve elden para teslim ettim Volkan'a. O da Seçil Erzan'a teslim etti. Kendisi bana parayı vermeden önce telefonla ulaşarak fonla alakalı bilgilendirme yaptı. Fonu Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'nun yönettiğini, yüksek faiz getirisi olduğunu söyledi. Farklı yerlerde olan paraları toplayarak parça parça teslim ettim. Bana daha fazla olursa daha çok kar olacağını söylemişti. Arkadaşlarımdan aldığım borca binaen paralar vardı. Ne kadar verirsek o kadar kazanacağımı söyledi. Bir kere yüz yüze görüştük. Paraların tamamını teslim ettikten sonra bankaya gidip görüştüm. Seçil'e ulaşamayınca bana verilen kağıtlarla bankaya gittim. Seçil'in odasına gittim çalışanlar ve müfettişler geldi. 4 milyon 290 bin dolar para verdim. Hiç para almadım. Şikayetçiyim. Bu işte kimlerin ismi geçiyorsa hepsinden şikayetçiyim" dedi. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu'ya ulaşıp ulaşmadığı sorulan Belözoğlu, “İstediğim herkese ulaşabilirim ama ulaşmadım" dedi. Soru üzerine Belözoğlu, "Bankaya Fatih Terim ile gitmemizin sebebi bize hamilik yapması içindi. Fatih Terim fonunu ilk defa duydum. Biz tamamen bankadaki fona katılmıştık" dedi.

 

MUSLERA TANIK OLARAK DİNLENDİ

Mahkeme Başkanı, şikayetçi Fernando Muslera'ya "Para vermeye kim ikna etti?" sorusu üzerine Muslera tercüman aracılığıyla ifade verdi. Muslera, "2011'de Seçil Erzan'ı tanıdım. Bankadan arayarak tekliflerde bulunuyorlardı, finans işiyle ilgili olanlar üst düzey yöneticiler arıyordu. Daha sonra Denizbank'ın fon hesabıyla ilgilenen Seçil Erzan beni aramaya başladı. 1,5- 2 aylık sürede yüzde 35'lik kazanç teklif etti. Bu Denizbank tarafından yapılan teklifti. Seçil Erzan aradı, 'Mehmet Aydoğdu ve Hakan Ateş fon dairesinin başında olan kişiler' dedi. Bunun üzerine Florya Şubesinden 700 bin dolar paramı çektim. Çektikten sonra Musa Mert Çetin'e verdim. Musa Mert, bu parayı Denizbank'ın Levent Şubesinde Seçil Erzan'a ofisinde teslim etti. Seçil'in aramasıyla Ziraat Bankasından 500 bin dolar alıp Musa Mert'e verdim, bu parayı da Musa Mert, Erzan'a Denizbank'ın kapısından verdi. Seçil Erzan paranın geri ödeneceğine dair yazılı bir belge verdi. Bana 1.2 milyonluk yatırımın karşılığında 700 bin dolar geri verildi. Ana param üzerinde herhangi bir kazancım olmadı" dedi.

"BAĞLANTIYI MUSA BEY SAĞLIYORDU"

Mahkeme Başkanı, "Seçil İspanyolca bilmiyordu, Seçil ile kendisi arasında kim aracılık yaptı" sorusuna Muslera, "Musa bey benim arkadaşımdır, güvendiğim birisidir. O yüzden bağlantıyı o sağlıyordu" dedi. "Seçil, dışında kendisini para yatırmaya ikna etmeye çalışan olmuş mu?" sorusuna Muslera, "Hayır. Sadece Seçil Erzan aracı oldu" diye cevap verdi. "Bu konuyla ilgili para kazanıldığına şahit olmuş mu? sorusuna "Başka kimseyle konuşmadım" dedi. Savcının "Seçil Erzan ile şahsi yakın bir ilişkisi var mıydı?", "Hayır, sadece banka ilişkisi vardı" dedi. Muslera, yatırım yaptıktan sonra bazı ünlü kişilerin de fonda paralarının olduğunu söyleyerek Erzan'ın kendisini rahatlatmaya çalıştığını ifade ederek "Şikayetçiyim" dedi.

"EN AZINDAN ANA PARAMI KURTARMAYA ÇALIŞTIM"

Mahkeme başkanı, "Para aldığında 700 bin dolar, herhangi bir belge aldın mı?" sorusuna "Hayır" dedi. Bir avukatın, "Ana paradan 700 bin doların geri alınmasında Musa Mert Çetin'in rolü olmuş mu?" sorusuna Muslera, "O olmasaydı parayı da geri alamazdık, Musa Bey'e teşekkür ediyorum" dedi. "Şubeye gidip bizzat para çekme işlemi olmuş mu?" sorusuna ise Muslera, "Gittim fakat herhangi bir işlem gerçekleşmedim" dedi. "Seçil'i tanımadığını söylemişti. Ona mı güvenerek para verdi?" sorusuna, "Seçil'i tanımıyordum, bankanın büyük bir banka oluşuna güvendim. Seçil'in de müdür olmasına güvendim. Musa Mert'e paramı transfer etmesi için güvendim" şeklinde cevap verdi. Muslera, "Bazı şeylerin yolunda gitmediğini anlayınca en azından sadece ana paramı kurtarmaya çalıştım" dedi. "Musa Mert Çetin vasıtasıyla 'Paramı vermezlerse banka yönetimine gideceğim, Fatih Terim'e gideceğim' demiş mi?" sorusuna Muslera, "Sadece paramı vermezlerse bankanın üst düzey yönetimine gideceğim dedim" şeklinde ifade verdi. Muslera ifadesinin ardından salondan ayrıldı.

SELÇUK İNAN DURUŞMAYA GELMEDİ

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz canlı yayında şu bilgileri aktardı:

Duruşma yarım önce başladı. Yine yoğun bir katılım var. Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu duruşma salonuna geldi. Duruşmada Muslera tanık sıfatıyla tercüman eşliğinde dinleniyor.

Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da söyleyecekleri çok önemli.

Seçil Erzan en ön sırada yer alıyor. Bundan önceki duruşmalarda da yine siyah kıyafetler giymişti. Yine tercihi siyah. Anlatacakları oldukça önemli.

SELÇUK İNAN DURUŞMAYA GELMEDİ

Selçuk İnan duruşmaya gelmedi. Bu duruşmaya da gelmediği için bir sonraki duruşmada zorla, polis nezaretinde getirilmesi kararı verilecek.

ARDA TURAN ADLİYEDE

21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan'ın 4'üncü kez hakim karşısına çıktığı dava için Arda Turan İstanbul Adliyesi'ne geldi.

MAHKEME SALONU KORİDORUNDA YOĞUNLUK

Duruşma tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük henüz getirilmediği için başlamadı.

Duruşmaya şikayetçiler ve avukatları gelmeye başladı. Mahkeme salonu koridorunda yoğunluk oluştu. Gazeteciler ve izleyiciler duruşmaya başlayana kadar bariyerlerin dışında tutuluyor.

MUSLERA ADLİYEYE GELDİ

Toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 7 sanığın yargılandığı dava öncesinde, Galatasaraylı futbolcu Muslera, İstanbul Adliyesi'ne geldi. Muslera avukatı Rezan Epözdemir’le duruşmaya geldi.

FON DAVASINDA 4 FUTBOLCU DİNLENECEK

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera'nın bu duruşmaya gelmeleri bekleniyor. Geçen duruşmaya farklı gerekçelerle katılmamışlardı. Bu duruşmaya gelmezlerse, bir sonraki duruşmada haklarında zorla getirilmeleri kararı olacak. Bu 4 ismin mahkemede anlatacakları da çok önemli. Bir önceki duruşma 12 saat sürmüştü. Oldukça yoğun katılımlı bir duruşma olmasını bekliyoruz. Bankacı Seçil Erzan hakkında 3 ayrı iddianame hazırlandı. Ali Yörük de hala tutuklu bulunuyor. O da savunmasını veriyor olacak. Seçil Erzan bir önceki duruşmada gözyaşlarıyla konuşmuştu. 'Emre Belözoğlu'nun parası 10 kişi tarafından paylaşıldı' demişti. Bu duruşmada yeni bir detay da yeni bir bilirkişi raporu dosyaya eklendi. Saatler 10.30'u gösterdiğinde duruşma başlayacak. 

SEÇİL ERZAN 4. KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Spor dünyasının ünlü isimlerinin de arasında bulunduğu çok sayıda kişiyi ‘yüksek getirili fon’ vaadiyle milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan, bugün 4’üncü kez hâkim karşısına çıkıyor. Müşteki olarak ifadeye çağırılan Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera, dolandırıldıklarını, ne kadar para kaybettiklerini mahkeme heyetine anlatması bekleniyor.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ile Buse Terim, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin ve Emre Çolak'ın kardeşi Emrah Çolak gibi 18 isim şikayetçi olarak yer alıyordu. İlk duruşmanın ardından iş insanı Mert Zeydanlı, Deniz Güzel ve Nuray Şengüler'in iddianamelerinin de eklenmesiyle davadaki şikayetçi sayısı 21'e çıktı.

Seçil Erzan için "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis talep ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!