Fırtına ve sağanak hayatı felç etti: Birçok kentte hortum çıktı, çatılar uçtu! İskenderun'da okullar tatil edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 09:28

Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından yurt genelinde fırtına nedeniyle hayat felç oldu! Binaların çatısı uçtu, ev ve iş yerlerini su bastı. Taksim Meydanı'na çıkanlar fırtına nedeniyle güçlükle yürürken, sahil şeridinde metrelerce yükselen dalgalar oluştu. İzmir'de deniz taştı, deniz suları kaldırımla birleşti. Hatay’ın İskenderun ilçesinde kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek deniz taşkınlarından dolayı okullar 1 gün tatil edildi. Öte yandan fırtına nedeniyle iki can kaybı haberi de geldi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından yurdun birçok bölgesinde fırtına ve sağanak etkisini gösterdi. İstanbul'da saat 04.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, kentin birçok ilçesinde etkili oldu. Şiddetini artıran fırtınada ise Kağıthane'de bir binanın çatısı uçtu. İzmir'de deniz suyu taşarken mahsur kalan vatandaşlar zabıtalar tarafından kurtarıldı. Sinop'ta çöken tahıl ambarının altında kalan Nefize Keserci (77) ile Konya'da çöken ahırın altında kalan vatandaş hayatını kaybetti. 

Tahliye çalışmaları sürüyor

İzmir'de Kordon ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde su baskınlarının yaşandığı apartman girişleri, iş yeri ve iş hanlarında ise tahliye çalışmaları sürüyor. Su baskınlarının yaşandığı yerlerde vidanjörlerle su çekilirken, çalışmaların yarına kadar devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Fırtınanın vurduğu İzmir'de çalışmalar gece de sürüyor

Dün olumsuz hava şartları nedeniyle 44 il için turuncu, 20 il içinse sarı kodlu uyarı yapılmış, turuncu kodlu uyarı yapılan İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle deniz taşması meydana gelmişti. Kent merkezinde Alsancak Polis Merkezi Amirliği ile Cumhuriyet Meydanı arası Kordon'un tamamı, Kordon Ordu evi ile Talatpaşa Bulvarı'nın bir kısmı ve Cumhuriyet Bulvarı'nın bir kısmında, Karşıyaka ilçesinde ise Yalı Bulvarı, Karşıyaka Yelken Kulübü önü, Mavişehir Opera Caddesi ve 2043 Sokak denizden gelen suyla sele teslim olurken, birçok ev, iş yeri ve araç hasar görmüştü.

Dün sabahın ilk saatlerinde başlatılan çalışmalar gün boyu sürerken, yoğun yağış ve deniz taşkınları sebebiyle trafik akışında oluşan olumsuzluklar saat 00.15 itibarıyla son buldu ve kentte trafiğe kapalı olan güzergah kalmadı.

Karabük'ün yüksek kesimlerinde yeniden kar yağışı başladı

Karabük'ün 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi ile kentin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde yeniden kar yağışı etkili oldu.

İskenderun’da okullar 1 gün tatil edildi

Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısının ardından geçtiğimiz gün başlayan yağışlı hava Hatay’da gün içerisinde etkisini hissettirdi. İskenderun ilçesinde akşam saatlerinde fırtınayla birlikte etkili olan şiddetli yağış caddeleri göle çevirdi. Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına sonrası İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fırtına etkisiyle ana cadde ve bulvarlarda meydana gelen deniz taşkınları nedeniyle İskenderun ilçesinde 27.11.2023 Pazartesi günü okullar 1 gün tatil edildi” ifadelerini kullandı.

Sivas'ta kar yağışı etkili oldu

Sivas’ta, gün boyunca etkili olan fırtına ve sağanak akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde kısa süreli kar yağışı etkili olurken, şehrin yüksek kesimlerinde ise yoğunlaştı. Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nın bulunduğu bölge kar yağışının ardından beyaza büründü. Kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu havalimanında park halindeki araçların üzeri karla kaplandı. Havalimanına giden bazı araçlar ise kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. İstanbul-Sivas seferini yapan yolcu uçağı yoğun kar yağışı nedeniyle havalimanına iniş yapamadı. Yolcu uçağının Kayseri'ye yönlendirildiği öğrenildi.

Kastamonu Valiliği fırtınanın bilançosunu açıkladı

Kastamonu Valiliği tarafından, il genelinde gün boyunca etkili olan fırtına ile ilgili yapılan açıklamada, elektrik kesintisi yaşanan 222 köye yeniden elektrik verildiği belirtildi.

Kastamonu'da yaşanan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Gün boyunca il genelini etkisi altına alan fırtınanın bilançosu ile ilgili Kastamonu Valiliği'nden yapılan açıklamada, can kaybının, sel ve su baskınlarının yaşanmadığı belirtildi. Fırtınanın yer yer saatte 100 kilometre hızla etkili olduğunun belirtildiği açıklamada, sadece 4 çatı uçması ihbarının alındığı ifade edildi. Elektrik kesintisinin yaşandığı 230 köyde ekiplerin teyakkuza geçerek arızaların giderildiği ve elektrik verilemeyen 8 köyde de çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Samsun’da fırtına nedeniyle elektrik direkleri devrildi

Bu akşam saatlerine etkili olan fırtına, enerji nakil hatlarına zarar verdi. Asarcık ilçesi Gündoğdu ve Çulhaoğlu Mahallesi, Bafra ilçesi Doğankaya Mahallesi ve Kavak ilçesi Beykoyu Mahallesi ile Atayurt Mahallesi’ni birbirine bağlayan yol üzerinde bulunan bazı elektrik direkleri fırtına nedeniyle yola devrildi. Direklerin yola devrilmesi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, bazı mahallelerde elektrik kesintisi oldu.

Hatay’da fırtına evin çatısını uçurdu

Kentte dün başlayan fırtına ve şiddetli yağış bugün de sürerken Arsuza bağlı Konacık Mahallesinde fırtınanın etkisiyle bir evin ahşap çatısı uçtu. Uçan çatıyı gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından yere düşen çatı güvenli bölgeye taşınırken; herhangi bir yaralanmanın olmadığı öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ BİLANÇOYU AÇIKLADI

İstanbul Valiliği, cumartesi gününden bu yana yaşanan sağanak yağış ve fırtınan bilançosunu açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul’da 25 Kasım Cumartesi gününden bu yana Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verileri çerçevesinde turuncu kodlu uyarıları yapılan tam fırtına etkisini sürdürmektedir. Yağışlı ve kuvvetli rüzgar şeklinde etkisini gösteren sistemin 26 Kasım Pazar’ı 27 Kasım Pazartesi’ye bağlayan gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. İstanbul Valiliği olarak halkımıza yaptığımız uyarıların yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın da gerekli tedbirleri alarak oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmeye yönelik çalışma yürüttük. Başta AFAD olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz bu süreçte alınması gereken tedbirleri almıştır" denildi.

Valilik açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"25 Kasım Cumartesi’den bu yana İstanbul’da hava olayları sebebiyle meydana gelen olaylar ise şu şekilde sıralanmıştır; İstanbul genelinde 6 su tahliyesi, 11 çatı uçması, 48 ağaç devrilmesi, 1 duvar çökmesi, 46 tehlike arz eden parça, 1 araç kurtarma, 1 de direk devrilmesi olmak üzere toplam 114 olaya müdahale edilmiştir. İstanbul Havalimanı’nda yağış ve fırtına nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 46 sefer iptal edilmiştir. İDO 28, BUDO 14, Şehir Hatları’nda da 7 olmak üzere toplam 49 sefer fırtına nedeniyle iptal edilmiş, boğaz trafiğinde ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Şehir genelinde küçük çaplı enerji kesintileri dışında herhangi bir enerji sorunu yaşanmamıştır."

AFAD FIRTINANIN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI: 2 ÖLÜ
AFAD FIRTINANIN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI: 2 ÖLÜ

AFAD, bugün yurt genelinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına dolayısıyla 1.492 ihbar yapıldığını açıklayarak ölüm, yaralanma ve maddi hasar vakalarını paylaştı.

AFAD'dan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Bugün, ülkemiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olayları meydana gelmiştir.

Meteoroloji'den alınan bilgiler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 47 ilimizde turuncu, 29 ilimizde sarı uyarı verilmiş; Valilik, Kaymakamlık, İl AFAD Müdürlükleri ile vatandaşlarımıza uyarı mesajı gönderilmiştir.

Yağış uyarısı yapılan illerimizden şimdiye kadar 1.492 ihbar alınmış olup Ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Söz konusu ihbarların;
▪️ 440 adedi İzmir
▪️ 345 adedi Antalya
▪️ 146 adedi İstanbul illerimizden gelmiştir.

Sinop, Erfelek’te bir yapıda fırtına nedeniyle yapısal çökme meydana gelmiş enkaz altında kalan 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Ankara, Şereflikoçhisar’daki askeri kışlada fırtınaya bağlı cam düşmesi sonucunda 4 askerimiz yaralanmıştır.

Konya ilimizde aşırı yağıştan korunmak için bir ahıra giren 5 vatandaşımızın içeride olduğu sırada göçük meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 4 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir.

Giresun ilimizde çatı uçması sonucunda 2 vatandaşımız yaralanmıştır.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili kurumlarımızla birlikte olaylara; 918 personel 174 araç ile müdahale edilmektedir.

Yapılan çalışmalar sonucunda 16 ilde 198 vatandaşımız kurtarılmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

ÇORUM'DA BİNAYA YILDIRIM İSABET ETTİ, AĞAÇLAR DEVRİLDİ
ÇORUMDA BİNAYA YILDIRIM İSABET ETTİ, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Çorum'da fırtına ve dolu yağışı, hayatını olumsuz etkiledi. Bir binaya yıldırım isabet ederken, fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'turuncu' kodla uyardığı Çorum'da beklenen fırtına, il genelinde etkili oldu. Fırtına ve dolu yağışı nedeniyle ağaçlar devrildi. Gülabibey Mahallesi Bağcılar 1'inci Cadde'de de bir apartmanın çatısına yıldırım, isabet etti. Çatı ile baca, büyük hasar aldı. Elektrik kesintisi nedeniyle apartmanındaki birçok elektronik cihaz zarar gördü. İhbarla bölgeye ekipler sevk edildi. Ekipler binada inceleme yaparken, fırtına Hürriyet Meydanı'ndaki bir ağacı kökünden söktü. - Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)

 

SİNOP'TA ÇÖKEN AMBARIN ALTINDA KALAN KADIN ÖLDÜ
SİNOPTA ÇÖKEN AMBARIN ALTINDA KALAN KADIN ÖLDÜ

Sinop'ta fırtına nedeniyle çöken tahıl ambarının altında kalan Nefize Keserci (77), hayatını kaybetti.

Olay, Erfelek ilçesi Meydan köyünde meydana geldi. Nefize Keserci, evinin bahçesinde zaman geçirip, dinlenmek için tahıl ambarının altında oturdu. Bu sırada etkili olan fırtına nedeniyle ambar çöktü. Çöken ambarın altında kalan Keserci, yaşamını yitirdi. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. - Esra AKSU/SİNOP,(DHA)


ORDU'DA AĞAÇLAR DEVRİLDİ, ÇATILAR UÇTU
ORDUDA  AĞAÇLAR DEVRİLDİ, ÇATILAR UÇTU

Ordu'da etkili olan fırtına, hayatını olumsuz etkiledi. Bazı evlerin çatısı uçarken, ağaçlar devrildi.

Kentte gece saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına, il genelinde etkili oldu. Altınordu, Kumru, Kabadüz'de bazı evlerin çatıları uçtu. Uçan çatılar, elektrik direklerine zarar verdi. Bazı mahallelerde de ağaçlar devrildi. Köklerinden kopan ağaçlar, park halindeki araçların üzerine devrildi. - Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA)


 

TOKAT'TA KUVVETLİ RÜZGAR: ÇATILAR UÇTU
TOKATTA KUVVETLİ RÜZGAR: ÇATILAR UÇTU

 

Tokat’ta etkili olan kuvvetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. Hızı zaman zaman 40 kilometreye çıkan rüzgar nedeniyle Almus ilçesine bağlı Çevreli beldesinde 3 evin çatısı uçtu. Erbaa ilçesinde ise bir akıtyakıt istasyonunun tentesi yerinden söküldü. - Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - 

AMASRA'DA DALGALAR 8 METREYİ AŞTI
AMASRADA DALGALAR 8 METREYİ AŞTI

Bartın'ın Amasra ilçesinde fırtına nedeniyle denizde 8 metreyi aşan dalgalar oluştu gemi ve tekneler limana sığındı.

Amasra'da saatte 60 kilometre hıza ulaşan rüzgarın etkisiyle dalga boyu kayalara çarpması ile 8 metreyi aştı. Ekipler Amasra limanında ve küçük limanda güvenlik önlemleri alırken zor anlar yaşadı. Bölgede şiddetli rüzgarın etkisi ile meraklı vatandaşlar görüntü almak ister iken gazetecilerin dikkati sayesinde dalgalardan kurtarıldı.

Ekipler bölgedeki vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. (İHA)

ÖLÜ YUNUS KARAYA VURDU
ÖLÜ YUNUS KARAYA VURDU

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesinde gece boyunca fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar sahili dövdü. Dev dalgalar nedeniyle sahil kesiminde iskelelerden kopan taş ve tahta parçaları sahildeki yürüyüş yoluna dağıldı. Fırtınanın ardından ise ölü bir yunus karaya vurdu. Küçükkuyu Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgede temizlik çalışması başlattı. - İpek YAVAŞ / AYVACIK (Çanakkale), (DHA)

AKSARAY’DA FIRTINA: SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ÜZERİNE ÇATI DÜŞTÜ
AKSARAY’DA FIRTINA: SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ÜZERİNE ÇATI DÜŞTÜ

Aksaray’da seyir halindeki hafif ticari aracın üzerine, rüzgarın etkisiyle yerinden kopan çatı düştü. Sürücü Uğur Şimşek (27) ile annesi yara almadan kurtulurken, araçta hasar oluştu.

Olay, saat 12.30 sıralarında Hürriyet Mahallesi 4835 Sokak'ta meydana geldi. Uğur Şimşek yönetimindeki 68 BJ 533 plakalı hafif ticari aracın üzerine, saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan rüzgarın etkisiyle yerinden çıkan müstakil bir evin sac çatısı uçarak, düştü. Sürücü Şimşek ile annesi yara almadan kurtulurken, aracın üzerine düşen çatıyı polis ekipleri ve çevredekiler kaldırdı. Yaşadığı olayı anlatan Uğur Şimşek, "Seyir halindeyken çatı, aracımın üzerine uçarak düştü. Şiddetli bir rüzgar vardı. Çatı sahibi de zararımı karşılayacağını söyledi" dedi.

Şehirde etkisini sürdüren rüzgar nedeniyle bazı elektrik direkleri, reklam panoları zarar gördü. 2 farklı araçta da üzerlerine düşen parçalar nedeniyle hasar oluştu. - Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)

 

SİVAS'TA KUVVETLİ RÜZGAR: ÇATI UÇTU, ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ
SİVASTA KUVVETLİ RÜZGAR: ÇATI UÇTU, ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ

Sivas'ta etkili olan kuvvetli rüzgar sonrası birçok binanın çatısı uçtu. Araçlarda hasara yol açan çatıların uçma anı ise güvenlik ve vatandaş kameralarına yansıdı.

Sivas'ta öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Ahmet Turan Gazi Mahallesi’nde bulunan 14 katlı Saray Kent Sitesi’nin çatısı uçtu. Binanın çatısından kopan parçaların isabet ettiği, park halindeki 2 otomobilde ise hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis tarafından sitenin etrafındaki sokaklar trafiğe kapatıldı. Kadı Burhanettin Mahallesi'nde bulunan 4 katlı binanın çatısı da kuvvetli rüzgar nedeniyle aniden uçtu. Çatıların uçma anı ise güvenlik ve vatandaşların cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Ekipler çatılardan uçan parçaların kaldırılması için çalışma başlattı. - Hüsnü Ümit AVCI-Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)


KONYA'DA 2 EVE YILDIRIM DÜŞTÜ
KONYADA 2 EVE YILDIRIM DÜŞTÜ

Konya'nın Seydişehir ilçesinde gece yağmur sırasında 2 eve yıldırım düştü. Evlerde hasar oluştu.

Olay, saat 02.00 sıralarında Seydişehir ilçesi Kozlu Mahallesi’nde meydana geldi. Gece boyu süren yağmur sırasında Şaban Güzel ve Ali Rıza Güneş’e ait evlere yıldırım düştü. İhbar üzerine mahalleye itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri evlerde çıkan yangını kısa sürede söndürdü. 6 kişinin yaşadığı evlerde hasar meydana geldi. - Ali SAYLAM/SEYDİŞEHİR,(Konya)(DHA)

ANTALYA'DA DERE TAŞTI
ANTALYADA DERE TAŞTI

Antalya'nın Serik ilçesinde yağmur ve fırtına, Gebiz Mahallesi'nde Çığırtkan Çayı Deresi'ni taşırdı. Taşan su, köprünün bir bölümünde zarara neden oldu. Jandarma ekipleri bölgede önlem alırken, araçların geçişine izin vermedi. Belkıs Mahallesi'ndeki Köprüçay Irmağı'nın debisi de yükseldi. Taşan su, ırmak kenarındaki restoranlara ve tarım arazilerine doldu.


66 MAHALLEDE ELEKTRİK KESİNTİSİ


İlçedeki 66 mahallede fırtına ve yağmur nedeniyle yer yer elektrik kesintileri meydana geldi. Trafonun tekrar devreye alınması için ekipler çalışma başlattı.



BUZDOLABINI TEKNE YAPTILAR


Bazı vatandaşlar eski bir buzdolabını tekneye dönüştürerek, kürek çekerek suda ilerlemeye çalıştı. Cep telefonu ile bu anları görüntüleyen kişilerin "Burada kaldık, AKUT'u arayın, yardım edin" dediği duyuldu.


ULUDAĞ'DA KAR, FIRTINA VE SİS ETKİLİ
ULUDAĞDA KAR, FIRTINA VE SİS ETKİLİ

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı, fırtına, tipi ve sis etkili oluyor. Bölgede tedbirler artırılırken, Uludağ’da kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı.


Kayakseverlerin 'beyaz cennet' olarak tanımladıkları, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, gece başlayan kar ile beyaza büründü. Kar kalınlığının 7 santimetreye ulaştığı Uludağ'da, hava sıcaklığı en yüksek sıfır, en düşük eksi 2 derece olarak ölçüldü.


​KİŞİ BAŞI KONAKLAMA 5-8 BİN LİRA ARASINDA


Yerli turistlerin yanı sıra Orta Doğu, Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerinden turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği Uludağ'da, erken rezervasyonlar da başladı. Uludağ'da yılbaşını geçirmek isteyenler, aylar öncesinden bölgedeki otellerden yer ayırttı.

Yılbaşı için erken rezervasyonların yapıldığı otellerde, gecelik konaklama ücreti kişi başı 5 ile 8 bin lira arasında değişiyor. Esra TÜRKER-Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)


TRAKYA'NIN YÜKSEKLERİNE KAR YAĞDI
TRAKYANIN YÜKSEKLERİNE KAR YAĞDI

 

TRAKYA'nın yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren hafif kar yağışı başladı. Edirne'nin Bulgaristan'a sınır köyleri kar ile beyaza büründü. Umut IŞIK/EDİRNE, (DHA)

KOCAELİ'DE DENİZ TAŞTI, OTOPARK SU ALTINDA KALDI
KOCAELİDE DENİZ TAŞTI, OTOPARK SU ALTINDA KALDI

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle deniz taştı. Karabaş Mahallesi Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi'ndeki otopark, suyla kaplandı. Karavan tutkunlarının uğrak noktası da olan sahil kenarındaki otoparktaki araçlar, su altında kaldı. Belediye ekipleri, su basan alanlarla ilgili çalışma başlattı.

YALOVA'DA FIRTINA SONRASI İDO SEFERLERİ İPTAL
YALOVADA FIRTINA SONRASI İDO SEFERLERİ İPTAL

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına sonrası taşan deniz, kara ile birleşti. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) seferleri,nden birçoğu da iptal edildi. Emre Can KAZMALI/ÇINARCIK (Yalova), (DHA)


ORTAKÖY'DE DENİZ YÜKSELDİ, RESTORANI SU BASTI
ORTAKÖYDE DENİZ YÜKSELDİ, RESTORANI SU BASTI

 

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde Ortaköy'de etkili olan fırtına nedeniyle deniz seviyesi yükseldi. Rıhtımdaki bir işyerinin bodrum katı deniz suyuyla doldu. İş yerinin kazan dairesine dolan su itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Murat DELİKLİTAŞ-Mustafa Mert KARACA/İSTANBUL,(DHA)

KADIKÖY'DE AĞAÇ BİNANIN ÜZERİNE DEVRİLDİ
KADIKÖYDE AĞAÇ BİNANIN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Kadıköy'de etkili olan yağış ve rüzgar nedeniyle ağaç, 3 katlı binaya devrildi. Binada hasar oluştu. Murat KORKMAZ/İSTANBUL,(DHA)

ARTVİN'DE HEYELAN: KAYALAR KARA YOLUNA DÜŞTÜ
ARTVİNDE HEYELAN: KAYALAR KARA YOLUNA DÜŞTÜ

Artvin'in Şavşat ilçesinde meydana gelen heyelan ile yamaçtan kopan taş, toprak ve kaya parçaları kara yoluna aktı. Kapanan yol, iş makineleri ile temizlendi.

Kentte sabah saatlerinde Artvin-Şavşat kara yolunun 20'nci kilometresinde Varyant mevkisinde heyelan meydana geldi. Toprağın yumuşamasıyla yamaçtan kopan toprak, taş ve kaya parçaları, kara yoluna aktı. Ulaşıma kapanan yolda araç kuyruğu oluştu. Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açmak için iş makineleri ile çalışma başlattı. 2 saat süren çalışmaların ardından yol, kontrollü olarak tel şeritten ulaşıma açıldı. Kara yoluna uyarı levhaları koyan ekipler, sürücülere uyarı anonsları yaparak, Şavşat'ta son 3 günde aynı güzergahta 3'üncü heyelan yaşandı. - Nurbay USTA/ŞAVŞAT (Artvin), (DHA)




İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL: EVSİZLERİ MİSAFİR EDİYORUZ

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte kalacak yeri olmayanların otellerde ve kamu tesislerinde misafir edildiğini açıkladı.

Vali Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kalacak yeri olmayan evsizleri, yaz kış anlaşmalı otellerimizde ve kamu tesislerinde misafir ediyoruz.

Lütfen sokakta gördüğünüz kişilere para vererek dilenciliğe teşvik etmeyin.

Gözümüzden kaçan kişileri 112’ye bildirdiğinizde arkadaşlarımız güvenli bir yere yerleştireceklerdir.

PAZARCI ESNAFININ FIRTINA İMTİHANI

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçeden aniden bastıran sağanak yağışı ile şiddetli rüzgar pazarcı esnafına zor anlar yaşatırken, bir çok esnaf öğle saatlerinde tezgahını toplamak zorunda kaldı.

KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ'NDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ
KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜNDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

 

Küçükçekmece’de yağış ile birlikte göl seviyesi de yükseldi. Küçükçekmece Gölü çevresinde bulunan bazı evleri su bastı. Evlerine su dolan vatandaşlar göl sularının çekilmesi için yardım çağrısında bulundu.

TEKNELER BATTI, AĞAÇLAR DEVRİLDİ


Antalya'da gece saatlerinde şiddetini artıran yağış nedeniyle ana arterlerdeki alt geçitler su ile doldu. Polis ekipleri bu alt geçitleri trafiğe kapattı. Yağış zaman zaman yerini doluya bırakırken, Kepez ilçesindeki kanallar taştı, araçlar yolda kaldı. Bazı evlerin bahçeleri ise suyla doldu. Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluştu. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki turizm beldesi Side'de de 2 tekne battı. Kentte fırtına da etkili oldu. Şehrin birçok noktasında devrilen ağaçlardan bazıları otomobillerin üzerine düştü, bazıları da yolları kapattı. Bu nedenle çok sayıda araçta hasar meydana geldi.

GÖRÜŞ MESAFESİ 25 METREYE DÜŞTÜ


Gaziantep’te gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Yağışla birlikte kentin bazı noktalarında yoğun sis de etkili oldu. Yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken yağış sonrası çöken sis, görüş mesafesini yer yer 25 metreye düşürdü. Görüş mesafesinin azaldığı bölgelerde sürücüler, araç farlarını açarak ilerledi.

200 METREKARE GENİŞLİĞİNDE ÇATI UÇTU

Denizli'de saat 02.00 sıralarında başlayan kuvvetli rüzgar özellikle kent merkezinde etkili oldu. Kuvvetli rüzgar nedeniyle Merkezefendi ilçesi Kaynarca Caddesi'nde bir iş yerinin yaklaşık 200 metrekare genişliğindeki çatısı yerinden sökülerek uçtu. Tamamı uçan çatı nedeniyle cadde trafiğe kapandı. Polis ekipleri olası bir kazaya karşı caddede önlem aldı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı caddelerde ağaçlar yerinden söküldü ya da zayıf yerlerinden koparak trafiğin kapanmasına neden oldu. 


SİLİVRİ'DE İŞ YERLERİNİ SU BASTI


Silivri'de sabahın erken saatlerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Denizde metrelerce yükselen dalgaların ardından sahildeki iş yerlerini su bastı. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi. Hasar gören balıkçı tekneleri kıyıya çekildi. Piri Mehmet Paşa Mahallesi balıkçılar pazarında tenteler yıkıldı, masa ve sandalyeler devrildi. Bir iş yerinin trafosunda çıkan küçük çapta yangın ise itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.


PENDİK'TE BİNANIN ÇATISI UÇTU

Pendik Çınardere Mahallesi Akay Sokak'ta saat 06.00 sıralarında bir binanın çatısı fırtınadan dolayı uçtu. Uçan çatı park halindeki iki otomobile zarar verdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, sokakta güvenlik önlemi alarak çalışma yaptı. İstanbul'da bir süre etkili olan fırtına ve yağış, sabah saatlerine doğru etkisini yitirdi.

İZMİR'DE DENİZ TAŞTI


İzmir’de etkili olan fırtına sebebiyle deniz taştı. Alsancak ve Kordon’da mahsur kalan vatandaşlar, zabıta ekipleri tarafından kurtarıldı.


TAKSİM'DE GÜÇLÜKLE YÜRÜDÜLER

Sağanak ve fırtına kent genelinde etkili olurken, Taksim Meydanı'na çıkanlar zor anlar yaşadı. Yağmurun etkisi ile ıslanan vatandaşlar, fırtınanın etkisi ile güçlükle yürüdü. Fırtına nedeniyle Üsküdar sahil başta olmak üzere sahil şeridinde metrelerce yükseklikte dalgalar oluştu. Yağış ve fırtınaya rağmen bazı vatandaşların ise sahilde yürüyüş yaptığı dikkatlerden kaçmadı.

ÇATI 100 METRE İLERİYE UÇTU


Bursa'nın İnegöl İlçesinde Mahmudiye Mahallesi'nde bir binanın çatısı yerinde koparak uçtu. Gürültü üzerine dışarıya çıkan vatandaşlar, sokak üzerinde parçalanmış çatı parçaları buldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevredeki binaların çatılarını hasar tespiti için tek tek inceledi. Çatının düştüğü 1. Kaya Sokak'ın arkasında bulunan Lider Sokak'ta inceleme yapan ekipler, çatının uçtuğu hasarlı binayı buldu. Çatının yaklaşık 100 metre ileriye uçarak diğer sokak üzerine düştüğü tespit edilirken, çatıdan kopan parçalar bir binaya çarparak maddi hasar oluşturdu.

timeline

Canlı Anlatım Özeti

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!