35 milyon tatil için yola çıkıyor... Bayram göçü başladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 18:31

Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte tatilini şehir dışında geçirecek vatandaşlar yola çıkmaya başladı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince 35 milyon vatandaşın seyahat etmesi bekleniyor. İstanbul'da başlayan trafikte Anadolu yakası D-100 karayolu üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala 9 günlük tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler yola çıkmaya başladı. Anadolu yakası D100 karayolu Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. E-5 karayolu Halıcıoğlu ve Basın Ekspres Mevkii'nde de trafik yoğunluğu başladı. Mesai bitimiyle başlayan trafik yoğunluğunun ilerleyen saatlerde artması beklenirken, İBB verilerine göre saat 17.50 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 76 olarak ölçüldü. Yoğunluğun ilerleyen saatler de daha artması beklenirken trafik yoğunluğu havadan da görüntülendi. İşte tüm detaylar haberimizde...

Otoyolda gece saatlerinde tatilcilerin yoğunluğu arttı

Yola çıkan tatilciler, gece saatlerinde Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli geçişinde yoğunluk oluşturdu.

Sakarya geçişinde akıcı yoğunluk
Sakarya geçişinde akıcı yoğunluk

Anadolu Otoyolu’nun Sakarya geçişinde akıcı yoğunluk yaşanıyor. Otoyolun Ankara ve İstanbul istikametlerinde araç yoğunluğu akıcı şekilde ilerliyor. Otoyolun Ankara istikametinde araç yoğunluğu biraz daha fazla gözlenirken, İstanbul yönünde trafik normal seyrinde ilerliyor.


Sapanca ve Arifiye kesiminde akıcı bir şekilde ilerleyen trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, trafik ekipleri de belirli noktalarda kontrollerini sürdürüyor.

Anadolu Otoyolu Düzce geçişinde akıcı yoğunluk başladı
Anadolu Otoyolu Düzce geçişinde akıcı yoğunluk başladı

Anadolu Otoyolu Düzce geçişinde bayram yoğunluğu başladı. Anadolu Otoyolu Ankara istikametinde akıcı yoğunluk oluşurken, İstanbul istikametine ise az sayıda aracın geçtiği görüldü.

Yoğunluk gece saatlerinde artarak devam etmesi beklenirken, Bölge trafik ekipleri de güzergah üzerinde denetimlerini sıklaştırdı.

Bolu'da akıcı yoğunluk
Boluda akıcı yoğunluk

Yola çıkan tatilciler Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu Ankara istikameti Bolu güzergahı geçişinde akıcı trafik yoğunluğuna neden oluyor.

Özellikle Bolu Dağı’nın dik rampaları ve Gerede-Karadeniz Bağlantı Yolu geçişlerinde sürücüler zaman zaman dur kalk şeklinde ilerliyor.

Bakan Yerlikaya'dan bayram öncesi trafik tedbirleri mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Bakan Yerlikaya, "Trafik kurallarına lütfen harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim” dedi.

'Kilit kavşak' Kırıkkale'de, bayram yoğunluğu başladı

9 günlük Ramazan Bayramı tatili, bugün itibariyle yollarda yoğunluğunu hissettiriyor.  Kırıkkale'de 43 ilin geçiş güzergahı üzerinde bulunan Ankara-Kırıkkale karayolunda bayram yoğunluğu da başladı. Polis ve jandarma ekipleri, trafik ve asayiş yönünden alınan tedbirleri uygulamaya başladı.

Güzergah üzerindeki kimi kavşaklar dönüşe kapatılarak trafik hızlandırıldı. Ayrıca, uygulama noktalarında durdurulan araçlarda sürücüler ve yolcuların kimlik kontrolleri gerçekleştirildi. Araçlarda narkotik köpeği 'Cesur'un da katılımıyla arama yapıldı. Sürücüler, trafik kuralları konusunda uyarıldı.

HAVA, KARA, DEMİR YOLLARINDA 35 MİLYON YOLA ÇIKACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince 30 ila 35 milyon vatandaşın seyahat etmesini beklediklerini açıklamıştı.

Haberin Devamı

35 milyon tatil için yola çıkıyor... Bayram göçü başladı

İSTANBUL’DA JANDARMADAN TRAFİKTE BAYRAM DENETİMİ  

Trafikte yoğunluk yaşanırken, Fenertepe Gişeleri’nde uygulama yapan jandarma ekipleri sürücüleri tek tek durdurarak uyardı. Yolcu otobüsleri şoförlerinin yeterlilik belgeleri kontrol edilirken, çocuklara ise boyama kitabı hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!