Livaneli şarkıları Batman'da yasak

Güncelleme Tarihi:

Livaneli şarkıları Batmanda yasak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Batman Valiliği özel TV ve radyolara ‘‘Yasaklı müzik kasetleri çalmayın’’ uyarısı yaptı. Özel TV ve radyolara gönderilen 2 sayfalık listede Kürt sanatçı Şivan Perwer ile Zülfü Livaneli'nin bütün kasetlerine yasak getiriliyor. Listede, tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu da bulunuyor.

Valilik tarafından özel TV ve radyo kanallarına gönderilen yazıda, haklarında çeşitli mahkemelerde toplatma kararı bulunan kasetlerin bundan böyle müzik programlarında çalınmaması istendi, ‘‘Aksine hareket edenler hakkında gerekli yasal işlem yapılacak’’ denildi. Özel TV ve radyolara gönderilen iki sayfalık yasak listesinde çalınması yasak olan kasetler şunlar:

‘‘Şivan Perver (Bütün kasetler), Zülfü Livaneli (Bütün kasetler), Ali Avaz (Dom dom kurşumu), Timurtaş Uçar (Oruç ve Tenkit), Abdullah Büyük (Rabbin Kim, Darboğaz), Nurtaç Düzgit (Tonton Amca), İsmail Polat (Yarınlara Merhaba), Adnan Ververen (Zam zam Kurşunu), Şah Turna (Zafer Bizimdir), Mehmet Şah (Diyarbakır Güzeli), Beşir Kaya (Hazalım), Şeyhmus Kaya (Koma Zozan), Rahmi Saltuk (Nare), Ali Poyrazoğlu (Şıngırdak Raziye).’’

Özel radyo yetkilileri, valiliğin başlattığı uygulamaya şaşırdıklarını, yasaklı listedeki kasetlerin büyük bölümünün Kültür Bakanlığı'nca verilen bandrollerle piyasada satıldığını hatırlattılar. Radyocular, ‘‘Bunlar sakıncalı ise daha önce neden izin verildiğini anlayamadık. Ancak yasağa uyacağız’’ dediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!