Liste kavgası

Güncelleme Tarihi:

Liste kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Baykal her ne kadar parti meclisi adaylarını il başkanlarının belirleyeceğini söylese de, böyle bir çalışma gerçekleşmedi. Türkiye'nin yedi bölgesini, genel merkez yanlısı il başkanları belirledi. Örneğin, çoğunluğu muhalif olan İstanbul'un delegelerinin eğilimlerini Balıkesir İl Başkanı dile getirdi. Buna karşılık 120 delegeden 102'si önceki gece bir araya gelerek PM adaylarını önseçimle belirlediler. Listelerine Zülfü Livaneli, Alpaslan Işıklı, Erol Tuncer ve çok sayıda sendikacıyı da aldılar.

Zülfü Livaneli, Genel Merkez'in listesinde de yer alıyordu. Bu arada 9 Eylül 1995'teki SHP-CHP birleşme kurultayını anımsadık. Hikmet Çetin'den Baykal'ın genel başkanlığı aldığı kurultaydan sinirli şekilde ayrılırken, Livaneli bize ‘‘Bunlar seçilse bile ömrü 7-8 aydır’’ demişti. Bazı partililer de Livaneli'ye neden genel başkan adayı olmadığını sorduklarında şu yanıtı vermişti:

‘‘Sorun baştan sona kadar ideolojik yapılaşmada düğümleniyor. İşte bundan sonra adayım.’’

Livaneli, şimdi Genel Merkez'in de adayıydı.

Oylamaya henüz geçilmemişti. Bir milletvekili, ‘‘Benimle iddiaya girer misin?’’ diye sordu. ‘‘Neden?’’ dedik. Devam etti. Şu isimlerin yarın CHP yönetiminde artık olmayacağını kesin bir dille söyledi. Biz bu isimleri size bildirelim: Erol Çevikçe, Ali Topuz, Erdoğan Yetenç, İsmet Atalay, Birgen Keleş, Eşref Erdem, Enis Tütüncü ve İrfan Gürpınar...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!