Liselilerin sır ölümü

Güncelleme Tarihi:

Liselilerin sır ölümü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 17:38

MERSİN’de başlarına sıkılan birir kurşunla ölen ve dün akşam portakal bahçesinde cesetleri bulunan liseliler Tuğba Gül Ateş ile Hüseyin Akdoğan’ın intihar mı ettikleri, cinayetine mi kurban gittikleri henüz belirlenemedi.

Mersin’in kenar semtlerinden MenteÅŸ Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı yakınında dün saat 19.30 sıralarında yoldan geçenler bir narenciye bahçesinde Åževket Pozcu Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki TuÄŸba Gül AteÅŸ ile sevgilisi olduÄŸu ileri sürülen Denizcilik Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Hüseyin AkdoÄŸan’ın cesetleri bulundu. Olay yerinde yapılan incelemede TuÄŸba’nın ensesinden, Hüseyin’ın de saÄŸ ÅŸakağından tabancayla birir kurÅŸunla vurularak öldürüldüğü anlaşıldı. Olay yerinde 2 boÅŸ kovan bulunurken, tabanca bulunamadı.Â

Yapılan soruşturmada, Adana’nın İmamoğlu İlçesi’ne bağlı Hacıhasanlı Köyü nüfusuna kayıtlı olan Tuğba Gül Ateş’in, 11 Mayıs’ta öğleden sonra Cumhuriyet Polis Merkezi’nde görevli polis memuru babası 46 yaşındaki Resul Ateş’in beylik tabancasıyla ortadan kaybolduğu anlaşıldı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından 2 gencin cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan otopsinin ardından cenazeler ailelerine teslim edildi. Genç kızın cenazesi, memleketi İmamoğlu İlçesi’ne bağlı Hacıhasanlı Köyü mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Akdoğan’ın cenazesi ise Mersin’e gönderildi.

’SAHİLDE İNTİHAR EDEBİLİR’ ANONSU

Polis babasının tabancasının alarak ortadan kaybolan Tuğba Gül Ateş’in ailesi, kızlarının sevgilisi olduğu iddia edilen Hüseyin Akdoğan ile arkadaşlığını bitirmesi için baskı yaptığı ileri sürüldü. Tabancasını alarak ortadan kaybolan kızının bulunmak için çeşitli yerleri arayan polis Resul Ateş, meslektaşlarından da yardım istedi. Polis Resul Ateş, polis merkezinden tüm birimlere öğrenci olan genç kızın okul formasıyla evden ayrılıp, sahil kesiminde intihar edebileceği yönünde anons yaptırdı. 3 çocuk babası Resul Ateş polis ekipleri ile birlikte kızını köşe bucak aramasına rağmen izine ulaşamadı.

EMNİYET MÜDÜRÜ: BÜYÜK İHTİMALLE İNTİHAR

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, olayın balistik ve otopsi boyutunda incelemesinin devam ettiği, olayın büyük bir ihtimalle intihar olduğunu, ancak diğer detayların da araştırıldığını söyledi. Tuğba’nın babası Resul Ateş’e ait tabancanın bulunamadığını hatırlatan Öksüz, olayda kullanılan silahın babanın tabancası olup olmadığının, kayıp tabancanın bulunmasıyla anlaşılacağını belirtti.

Soruşturma büyük titizlikle sürdürülürken, olayın intihar mı, cinayet mi olduğunu eldeki tüm ipuçlarını değerlendirilerek aydınlatılmaya çalışılıyor. Tuğba’nın ailesinin ’Onunla arkadaşlığını bitir’ baskısı yüzünden gençlerin bunalıma girerek intihar ettikleri ihtimali ağırlık kazanıyor. Tuğba’nın babasına ait tabancayı alıp portokal bahçesinde buluştuğu Hüseyin’e verdiği, onun da önce Tuğba’yı ensesinden vurup ardından namluyu kendi şakağına dayayıp tetiği çektiği değerlendiriliyor. İki boş kovan bulunurken, tabancanın elde edilememesi ise bölgede dolaşan tinercilerin silahı görüp almış olabilecekleri belirtiliyor.

Polis cinayet ihtimali üzerinde dururken, liseli Tuğba ve Hüseyin’i öldüren kişinin, olaya intihar görüntüsü vermiş olabileceğini değerlendiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!