Liseliler kan grubunu bilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Liseliler kan grubunu bilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

LİSE öğrencileri arasında yapılan araştırma, sosyo-ekonomik ve kültürel etmenlerin sağlıkla ilgili tutum ve davranışları etkilediğini ortaya koydu. Toplam 360 öğrenciyi kapsayan araştırmada, Nişantaşı Anadolu ve Kurtuluş liseleri birlikte, farklı sosyo-ekonomik ve kültür özellikleri bulunan Maltepe Lisesi de ayrı değerlendirildi ve karşılaştırıldı. Nişantaşı'ndaki 2 liseden araştırmaya katılan 157 öğrencinin tümünün sağlık bilgi düzeyleri 10 puan (yeterli) üzerinde bulunurken, Maltepe Lisesi'nden 27 öğrenci (yüzde 13.4) bu düzeyin altında puan aldı. Araştırma, öğrencilerin yüzde 38.1'inin kan gruplarını bile bilmediklerini gösterdi.

Maltepe Lisesi öğrencilerinin yüzde 53.2'si kan gruplarından habersizken, Nişantaşı'ndaki 2 lisede bu oran yüzde 18.5'a iniyor.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 4 intörn doktor ile Eğitim Fakültesi Sağlık Eğitimi Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Ruhi Selçuk Tabak'ın gerçekleştirdiği araştırmada, anneleri ilkokul mezunu olan öğrencilerin yüzde 11'inin, orta-lise mezunu olanların yüzde 3.9'unun, yüksekokul mezunu olanların ise yüzde 6.8'inin sağlık bilgi düzeyleri yetersiz bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!