Liseli öğrenciye ‘Nez’ cezası

Güncelleme Tarihi:

Liseli öğrenciye ‘Nez’ cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2002 01:50

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde, Lise Müdürü Mevlüt Arık'ın, bir öğrencisini dövüp, kravatını beline bağlayarak ‘dansöz muamelesi’ yaptığı öne sürüldü.

Öğrencilerin ‘Nez cezası’ dediği olay, geçen cuma günü meydana geldi. İddiaya göre, 1'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki F.A., arkadaşlarıyla birlikte bayrak töreni için okul bahçesinde sıraya girdi. F.A., tören başlamadan önce arkadaşlarıyla şakalaştı. Olaya sinirlenen Müdür Arık, F.A.'yı yanına çağırıp tokatladıktan sonra ceza olarak boynundaki kravatını çıkarıp beline bağladı. Bu sırada bir başka öğretmen de ‘Şimdi Nez’e benzedi' diyerek, bu cezayı haklı bulduğunu belirtti.

İntiharı bile düşündüm

Babası yıllar önce ölen F.A.'nın velisi olan amcası Hasan A., müdür hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu, ayrıca kaymakamlığa ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de şikáyet etti. Yaşadığı olay yüzünden intiharı bile düşündüğünü söyleyen öğrenci F.A., ‘‘Onurum kırıldı. Okulu bile bırakabilirim’’ diye konuştu. İddiaların asılsız olduğunu ileri süren Müdür Mevlüt Arık ise şöyle dedi: ‘‘Kızdım ama vurmadım. F., okulun karate takımında. Kravatını çözmüştü. Bunu beline mi bağlayacaksın dedim.’’ Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!