Liseli gençler motosiklet kazasında yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Liseli gençler motosiklet kazasında yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 15:26

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, okula giden iki lise öğrencisinin bulunduğu motosiklet, otomobile çarptı. Kazada, kaskları bulunmayan iki liseli ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gündoğan Beldesi’nde yer alan Fahriye Ilıcak Anadolu Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Aydoğan Hasbi (17), öğle molasının ardından babasına ait 48 TJ 717 plakalı motosikleti izinsiz olarak alıp arkadaşı Hüseyin Taban’ı da (18) arkasına oturtarak okula doğru yola çıktı. İki lise öğrencisinin bulunduğu motosiklet, Atatürk Kavşağı’ndan kontrolsüz olarak geçtiği sırada, mimar Aslı Cenkçi’nin (36) kullandığı 35 ZVY 782 plakalı otomobile sol yandan çarptı. Kaskları bulunmayan ve çarpmanın şiddetiyle caddeye savrulan lise öğrencisi iki genç, ağır yaralandı. Gençleri, kazayı duyup koşan öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı. Gençler çağırılan ambulansla Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Kazanın şokunu üzerinden atamayan otomobil sürücüsü Aslı Cenkçi de gözaltına alındı. Cenkçi, jandarmaya verdiği ifadesinde, “Kavşağa geldiğimde Gündoğan’a dönmek için sola işaret verdim, sonra sol şeride geçtim. Bu arada, yol ortasındaki tretuvar ile otomobilin arasından geçmeye çalışan öğrencileri fark ettim. Ama artık çok geçti. Motosikletin otomobile çarpmasını engelleyemedim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!