Liseli Fuat organlarıyla 4 kişiye hayat verecek

Güncelleme Tarihi:

Liseli Fuat organlarıyla 4 kişiye hayat verecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2008 14:38

ZONGULDAK'ta, okul çıkışında ekmek taşıyan kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede dün sabah beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Fuat Köroğlu'nun organları ailesi tarafından bağışlandı.

Fuat'ın kalbi, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yatan 12 yaşındaki Şefika Tahtaoğlu'na nakledilmek üzere hastaneden ambulansla Zonguldak Havaalanı'na buradan da özel uçakla Ankara'ya götürüldü. Karaciğeri ve 2 böbreği ise hastalara nakledilmek üzere karayoluyla Ankara'ya gönderildi.

Kaza geçen Cuma günü, Mithatpaşa Mahallesi Aziziye Caddesi'nde meydana geldi. Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Fuat Köroğlu'na, yolun karşısına geçmeye çalışırken aşırı hız yaptığı iddia edilen Onur Kara yönetimindeki ekmek fırınına ait kamyonet çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 10 metre fırlayarak yere düşen Fuat Köroğlu, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, sürücü Onur Kara tutuklandı. Yoğun bakımda tutulan Fuat Köroğlu'nun dün sabah beyin ölümü gerçekleşti. Zonguldak merkeze bağlı Köroğlu Köyü'nde oturan Sebahat- Ali Köroğlu çifti 2 çocuklarından küçüğü olan Fuat'ın organlarını, hastane yönetiminin başvurusu üzerine bağışlama kararı aldı.

Bu sabah, Ankara'daki 3 hastaneden gelen ekipler, Fuat'ın kalp, karaciğer ve iki böbreğini operasyonla aldı. Fuat'ın organ nakil kabının içine konulan kalbi, Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yatan 12 yaşındaki Şefika Tahtaoğlu'na nakledilmek üzere hastaneden ambulansla Çaycuma İlçesi'ndeki Zonguldak Havaalanı'na, buradan da özel uçakla Ankara'ya götürüldü. Karaciğeri, Yüksek İhtisas Hastanesi, böbrekleri ise Yıldırım Beyazıt Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere karayoluyla Ankara'ya gönderildi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner, Fuat Köroğlu'nun, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde organları bağışlanan 4'üncü hasta olduğunu belirterek, “Son zamanlarda organ nakli olayındaki duyarlılığın artmış olması bizim için sevindirici. Bunun takip edilmesi ve aynı duyarlılıkla devam etmesini istiyoruz. Çünkü organ nakilleri acil şifa bekleyen hastalarımıza bir ufuk oluyor” dedi.

Kalbin fazla bekleme süresi olmadığı için ekibin özel bir uçakla Ankara'dan geldiğini ve yine aynı uçak ile Ankara'ya döndüğünü belirten Dr. Güner, karaciğer ve iki böbreğin doku testi yapıldıktan sonra uygun hastalara nakledileceğini kaydetti.

Hastane önündeki banka oturarak ambulansa götürülen yeğeninin organlarının bulunduğu nakil kablarına bakan amca Mehmet Köroğlu, organ bağışına Fuat'ın annesi Sebahat Köroğlu'nun öncülük ettiğini belirterek, “Annesi, ‘Benim bağrım yandı, başka annelerin bağrı yanmasın, onlar sevinsin’ diyerek oğlunun organlarını bağışladı” dedi.

Fuat Köroğlu’nun cenazesinin, hastanede yapılacak işlemlerin ardından Köroğlu Köyü'nde toprağa verileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!