Lisede tacizci müdür isyanı

Güncelleme Tarihi:

Lisede tacizci müdür isyanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2001 00:00


Asım GÜNEŞ-Sefa KIDIK / İSTANBUL
Haberin Devamı

Yedikule Lisesi'nde, işine son verilen sekreterin, ‘‘Müdürün tacizine uğradım’’ iddiası okulu karıştırdı. Duvarlara ‘‘Sapık müdürü istemiyoruz’’ yazan öğrenciler, slogan atıp yol kesti.

Yedikule Lisesi Müdürü Ali Yıldız' ın, sözleşmeli personel S.T.'yi taciz ettiği ve direnmeye kalkınca işten çıkarttığı iddiası, okulda şok etkisi yarattı. 4 müfettişin soruşturma yaptığı okulun duvarlarına ‘‘Okulda sapık müdür A. Yıldız'ı istemiyoruz’’ yazan bir grup öğrenci, sabah saatlerinde ‘‘Tacizci, okulumuzdan defol’’ diye sloganlar attılar. 50 kadar öğrenci de, müdür aleyhine slogan atıp yol kesince polis, çevrede güvenlik önlemi aldı. Öğrencilerin yanlarına inen müdür Yıldız ‘‘Yapılanın yanlış ve yasadışı olduğu’’ uyarısında bulundu. Yıldız, ‘‘13 yıllık evliliğim mutlu bir şekilde devam ediyor. Okulda disiplini sağladığım için bu tür dedikodular üretiliyor. Masum çocuklar da bu işe alet edildi’’ diye konuştu.

Siyasi görüş ayrılığı iddiası

Bu arada, tacize uğradığı iddia edilen sekreter S.T. de dün okula geldi. 27 Nisan'da Fatih Kaymakamlığı'na ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne okul müdürü tarafından elle ve sözle tacize uğradığını belirten yazılı bir dilekçe veren S.T, ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldü. Bazı öğrenciler ise okul aile birliği yöneticilerinin siyasi görüş ayrılığı nedeniyle Ali Yıldız'ın okuldan gitmesini istediklerini, bu yüzden ortaya asılsız iddialar atıldığını öne sürdüler.

Odada sarılıp öptü

S.T., şikáyet dilekçesinde, taciz olayını şöyle anlattı: ‘‘16 Nisan günü beni odasına çağırdı. Oturmamı söyledi. İşim olduğunu söyledim, ancak ısrar etti. Çalışmamdan çok memnun olduğunu, beni çok sevdiğini tekrar tekrar söyledi. İçeriye giren yanlış anlamasa beni kucağına alıp seveceğini söyledi. Saçmaladığını söyleyip odadan çıkmak istedim. Ayağa kalkıp ‘Şefkate ihtiyacın var' diyerek bana sarıldı, öpmeye başladı. Göğüslerimi ve kalçamı okşadı. Kurtulmaya çalıştım ama başaramadım. Yanaklarımdan boynuma doğru inmeye başladı, o sırada boşluk bulup ittim ve ‘Yeter' diye bağırdım, odadan çıktım.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!