Linç korkusu

Güncelleme Tarihi:

Linç korkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avcılar’da parka bomba koyup katliama kalkışan teröristleri halk tatbikatta linç etmek istedi. Polis halkı güçlükle engelledi.

AVCILAR'da Şehit Mustafa Burcu parkına koydukları bomba ile bir kişinin ölümü, 35 kişinin de yaralanmasına neden olan bölücü PKK örgütü militanlarının dün yapılan tatbikatı sırasında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bombacı Mesil Demiralp, eylemi nasıl gerçekleştirdiğini soğukkanlı-lıkla anlatırken, çevrede toplanan halk, ‘kahrolsun PKK’ sloganı atıp, militanı linç etmek istedi.

Önce Hayal Kahvesi

Terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın idama çarptırılmasından sonra, ortalığı kana bulayarak halk içinde panik yaratmaya çalışan teröristlerin 12 gün önce İstiklal Caddesi Büyük Parmakkapı Sokak'taki Hayal Kahvesi'nin girişine bıraktıkları bomba patlamadan etkisiz hale getirilmişti. Aynı gece Avcılar'da bir parka koydukları bomba ile ortalığı kana bulayan militanlara dün tatbikat yaptırıldı. Biri bayan iki bombacı dün olay yerine zırhlı bir araçla götürüldü. Polis sokağı iki taraftan kapattı. Polis yeleği giydirilerek getirilen bombacı kadın Mesil Demiralp ile Sedat Abamış saldırıyı nasıl gerçekleş-tirdiklerini anlattı. İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Ali Yılmaz da sanıkların ifadelerini aldı.

Katliam yapacaklardı

Yaklaşık 45 dakika süren yer göstermeden sonra polis, sanıklardan Mesil Demiralp'i Avcılar'daki kanlı patlamanın yaşandığı Şehit Mustafa Burcu Parkı'na götürdü. Yaklaşık bin polis çevrede kuş uçurtmazken, Çevik Kuvvet parkın etrafını kuşattı, polis köpekleri, panzerler takviye olarak bekletildi. Vatandaşlar kadın militana öfke yağdırdı. ‘Kahrolsun PKK’, ‘Asın bunları’ diye bağırarak sanığı linç etmek istedi. Polis, vatandaşları güçlükle sakinleştirdi. Mesil Demiralp, kalabalık olduğu için bu parkı seçtiklerini söyledi. Demiralp, zırhlı araçla öfkeli halktan kaçırılarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bine yakın polis korudu

Bombacıların tatbikat için Avcılar'daki parka getirileceğini öğrenen halk saatlerce önceden gelip beklemeye başladı. Bine yakın polis olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Katliam bombasını direğe bağlı çöp kutusuna bırakan kadın terörist, tatbikat için getirildiğinde halk öfkeyle kükredi: ‘‘Kahrolsun PKK!’’ Teröristi linç etmek isteyen halk, panzerler ve köpeklerle desteklenen Çevik Kuvvet tarafından güçlükle uzaklaştırıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!