Limni Gölü yolu ulaşıma açıldı

Güncelleme Tarihi:

Limni Gölü yolu ulaşıma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 09:35

Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nın 2100 rakımında bulunan Limni Gölü'nün, kış mevsiminde yoğun kar yağışı dolayısıyla kapanan yolu, temizlenerek ulaşıma açıldı.

Haberin Devamı

Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, yaptığı açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi bu yıl Gümüşhane'de de yoğun kar yağışı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Yoğun kar yağışı sonrası çok sayıda köy, mahalle, yayla ile Limni Gölü'nün yolu da ulaşıma kapandı. Bu zamana kadar daha çok köy ve mahalle yollarımızı ulaşıma açmaya çalıştık. Yörede turizm sezonu başladı. Doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Limni Gölü'nün yolu da kardan temizlenerek ulaşıma açıldı. Yolun açılması için bize çok talep geliyordu. Limni Gölü doğal güzelliğimiz, zengin florası ve faunası ile bölgeye hitabeden bir değer. Bu değeri insanlara tanıtmak ve göstermek için de yolunun açık olması gerekiyor. Biz de bunu yaptık.”

Limni Gölü yolunun hem Zigana köyü hem de Zigana Dağı güzergahından ulaşıma açıldığını ifade eden Gürçam, Kadırga, Minarlı ve Aktaş yayla yollarının da en kısa zamanda ulaşıma açılacağını dile getirerek, “Yaylalarımız, doğal güzelliklerinin yanı sıra halkımızın da geçim kaynağı. Limni Gölü yolunu açan ekibimiz, Kadırga Yaylası yolunu açma çalışmalarını sürdürüyor. Bu yol açıldıktan sonra, diğer yaylalarımızın yolu da en kısa zamanda ulaşıma açılacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!