Limak 18. Ankara Uluslararası Film Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Limak 18. Ankara Uluslararası Film Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2007 02:44

Festival Başkanı Prof. Dr. Oğuz Onaran, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'nda düzenlenen açılış törenin yaptığı konuşmada, 18 yılı geride bırakan festivalde pek çok insanın emeği, alın teri olduğunu belirterek, iyi bir festival için çok çalıştıklarını kaydetti.

Elif Dağdeviren ve Tamer Karadağlı'nın sunuculuk yaptığı geceye, Kadir İnanır, Fatma Girik, Mustafa Alabora, Suna Keskin, Rutkay Aziz, Toprak Sergen, Ali Düşenkalkar ve Yiğit Özşener gibi pek çok isim katıldı.

Sponsorlara anı heykelciğinin dağıtıldığı törende, enstrümanları kendi sesleri olan Vokaliz grubu da bir gösteri yaptı. Grup izleyicilerden büyük alkış aldı. Daha sonra festival onur ödülleri sahiplerini buldu.

Yazar Erhan Bener'e “Sanat Çınarı Ödülü”, Fatma Girik'e “Aziz Nesin Emek Ödülü” ödülü verildi. Bener, ödülünü geçen yıl bu ödüle layık görülen Ressam Cemil Eren'in , Fatma Girik de Kadir İnanır'ın elinden aldı.
“Kitle İletişim Ödülü” Antalya Altın Portakal Film Festivaline layık görüldü. Ödül, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e sunuldu.

İnanır, Fatma Girik'e ödülünü verirken, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen “Kitapsız Yeşilçam” paneline atıfta bulunarak, “her film bir kitap yaprağıdır. Yeşilçam'da, kurulduğu günden beri 6 bine yakın film çekilmiştir” dedi.

Törene, bu sene kısa film oskarını alan “Bir Batı Şeria Hikayesi”nin gösterimi ile sona erdi.
Geceye filmin yönetmeni Ari Sandel de katıldı.

22 Nisan'a kadar sürecek Limak 18. Ankara Uluslararası Film Festival'i boyunca 249 film sinema severlerle buluşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!