Lil Jon

Güncelleme Tarihi:

Lil Jon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 12:26

Rıddım
16.12.2010
21:30

NE KADAR: 55,00 TL
Haberin Devamı

Yoğun istek üzerine, crunk’ın kralı Lil Jon, yep yeni albümü "crunk rock" ile tekrar Türkiye'de Rıddım sahnesinde !

2009'da yine Rıddım ve First Class Entertainment işbirliğiyle Türkiye'ye gelen, Atlanta doğumlu; crunk müziğinin efsanevi ismi Lil Jon 16 Aralık perşembe akşamı Rıddım, Taksim'de yine unutulmayacak bir gece yaşatacak. Crunk ölmedi! Aksine 2004'den itibaren sabırsızlıkla beklenen "crunk rock" albümüyle Lil Jon yine crunk müziğini zirveye taşıyor.

Albümde R. Kelly, Marıo, 3OH3, Elephant Man, Ying Yang Twins, Soulja Boy Tellem, Pitbull, The Game ve lmfao gibi isimlerle çalışan usta yapımcı yazın en büyük hitlerine imza attı. lmfao ile birlikte seslendirdiği "Shots" ve "Outta Your Mind" parçaları Miami'den st. Tropez'e kadar yaz partilerinin vazgeçilmez şarkıları oldu. Herkesin ağzında tek kelime vardı "shots! shots! shots!" yakın arkadaşı Pittbull ile her albümünde olduğu gibi bu albümde de çalışan Lil Jon  "Work It Out"la yine listeleri sallayacak! En son piyasaya sürdüğü ve billboard 100 listesine direk giriş yapan "Ms Chocolate" single'ı ise R&B müziğinin ustası R. Kelly'i ve "Just a Friend" parçasıyla zirveye ulaşan Mario'yu bir araya getiriyor.

Lil Jon Amerika Atlanta Eyaleti Georgia doğumludur, hip-hop’un alt dalı Crunk müziğin yaratıcılarındandır. Albümleri; 1997 yılında kendi grubu The East Side Boyz ile ilk albümü Get Crunk; We Still Crunk (2000) ; Put Ya Hood Up (2001); King of Crunk (2002). Albümde Ying Yang Twins ile seslendirdiği Get Low isimli parça müzik listelerinde zirvelere tırmandı ve birçok filmin soundtrack’larında kullanıldı. Lil Jon, 2004'de kendisine büyük saygınlık getiren Usher için “Yeah” isimli parçayı yaptı.

2004'de Crunk Juice albümünü çıkardı. 2005'de Chopped & Screwed albümünü yaptı. Albümden çıkan Hit parçası Snap Yo Fingers çok beğenildi. Haziran 2010'da "Crunk Rock" albümünü piyasaya sürdü. Aynı zamanda bir aktör olan Lil Jon’un rol aldığı filmlerin başında 2006’nın en çok sevilen filmlerinden olan: Scary Movie 4 geliyor. Yer aldığı Soundtracklar ise şöyle: The Proposal, The Hangover, Stomp the Yard, ATL, Four Brothers, Beauty Shop, Hitch, Coach Carter, Hustle and Flow, The Perfect Score, Big Momma’s House. Buna ek olarak Lil Jon Amerika ve Avrupa'nın en iyi kulüpleri dahil olmak üzere.dünyanın her yerinde DJ'lik yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!