Liderimden özür diliyorum

Güncelleme Tarihi:

Liderimden özür diliyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 01:36

17 Aralık’taki ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’nda oğlu gözaltına alınan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, istifadan vazgeçerek AK Parti için seçim çalışmalarına katılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Bayraktar, dün de yazılı bir açıklama yaparak, “istifa” kelimesinin maksadını aşan şekilde kullanıldığını belirterek, “Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum” açıklamasını yaptı. Bayraktar, şöyle dedi:
MAKSADIMI AŞAN İFADE
“17 Aralık tarihinde siyaset kurumuna karşı yolsuzluk kılıfı kullanılarak bir operasyon düzenlenmiştir. Amacı meşru hükümeti yıkmak olan bu operasyonun hedefleri bugün daha net olarak görülmekte ve anlaşılmaktadır. Bu operasyonu kimlerin yaptığı, hangi işbirliklerinin oluştuğu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşmaktadır. Bu operasyon sürecinde şahsımı, ailemi ve çalışma arkadaşlarımı zan altında bırakacak ve izah edemeyeceğim hiçbir hususun olmadığını defalarca ifade ettim. Şahsıma isnat edilen imar usulsüzlükleri ithamı tamamen mesnetsiz olup yaptığımız imar planlarının tamamen şeffaf yasalara uygun, kamuoyu ve yargı denetimine açık, yatırım ortamını ve iklimini iyileştirici ve da ülke menfaatleri doğrultusunda atılmış adımlar olduğu aşikardır. Sayın Başbakanımız 40 yıldır benim davamın lideridir. 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığım açıklamada bu hususun altı çizilmiş ve Sayın Başbakanımızın da icranın başı olduğu zikredilmiştir. Bunun aksi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmek için maksadımı aşan bir şekilde istifa kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum. Ayrıca benim kişisel tarihim, kullanmış olduğu bir kelimeyle şekillendirilemez. Bu kelimenin yol arkadaşlarım, aziz milletim tarafından maksadı aşan bir ifade olarak telakki edilmesini talep ediyor saygılarımı sunuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!