Lider eşleri İstanbul'u gezdi

Güncelleme Tarihi:

Lider eşleri İstanbulu gezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

AGİT zirvesine katılan liderlerin eşleri, Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi'ni gezdi.

AGİT zirvesi nedeniyle İstanbul'a gelen BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın eşi Nane Annan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in eşi Nayna Yeltsin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Askar Akayev'in eşi Mairam Akayeva, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Petar Stoyanov'un eşi Antonina Stoyanov, Avusturya Cumhurbaşkanı Thomas Klestil'in eşi Margot Klestil, Slovakya Cumhurbaşkanı Rudolf Schuster'in eşi Irena Schuster, Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in eşi Dafne Simitis, Kanada Başbakanı Jean Chretien'in eşi Aline Chretien, Makedonya Başbakanı Ljubco Georgievski'nin eşi Snezan Georgievski ve Kıbrıs Rum kesimi lideri Glafkos Klerides'in eşi Lila Klerides, kentin tarihi ve turistik yerlerini kapsayan geziye katıldı.

Zirveye katılan bazı dışişleri bakanları ile büyükelçilerin eşlerinin de katıldığı gezi Sultanahmet Hipodrom Meydanı'nda başladı. Mısır taşını gezen konuklar daha sonra Sultanahmet Camii'ne geçti. Lider eşleri, girişte ayakkabılarını çıkartmadılar, galoş taktılar. Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Glafkos Klerides'in eşi Lila Klerides ayağına galoşları giymek için eğilemeyince yanında bulunan delegasyon üyeleri yardımcı oldu. Camide başlarını da eşarpla örten lider eşleri çıkışta eşarplarını boyunlarına takarak fular olarak kullandı. Sultanahmet Meydanı'nı yürüyerek geçen lider eşleri daha sonra Ayasofya Müzesi'ni gezdi. Burada da Nane Annan ile Nayna Yeltsin gazetecilerin ilgi odağı olurken, Annan, Ayasofya Müzesi'ndeki dilek taşına parmağını sokarak dilek tuttu.

Ancak parmağını deliğin etrafında tam tur attıramayan Annan'ın dileğinin tutmayacağı rehberler tarafından kendisine belirtildi. Ayasofya Müzesi gezisinde yorulan ve sık sık oturarak dinlenen bayan Klerides, çıkışta bir polis otosuna bindirilerek öğle yemeğine götürüldü. Öğle yemeği için Sultanahmet'teki Four Seasons Oteli'ne geçen eşler, ardından Topkapı Sarayı'nı ve Yıldız Şale Köşkü'ndeki Osmanlı Sergisi'ni de gezdiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!