Lice'de Narko-Terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Licede Narko-Terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 12:08

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi kırsalında, bu sabah saatlerinde Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yönetilen hava destekli ’Nakro-terör operasyonu’na 600 personel katılıyor.

Haberin Devamı

Diyarbakır Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü ’narko terör’ soruşturması kapsamında Lice İlçesi kırsal kesiminde bu sabah saatlerinde operasyon düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve yönetiminde uyuşturucu ile mücadele kapsamında, Lice ilçesi Tepe Köy güney batısında yer alan Hacı Cemil Mezrası ile Kabakaya Köyü’nün çevresindeki arazide esrar üretimi amacıyla yasa dışı kenevir ekim alanlarının imhasına yönelik olarak bugün saat 04.00’te operasyon başlatıldığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Operasyon öncesi İl Jandarma Komutanlığı’nca kırsal alandaki suç unsurlarına yönelik yapılan istihbari çalışma neticesinde, belirtilen bölgelerde geniş vadilere yayılmış şekilde yasa dışı kenevir ekiminin yapıldığı tespit edilmiştir. Operasyonda; Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde toplam 33 tim ile güvenlik tedbirlerini içeren çember oluşturulmuş, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şubesi, narkotik timler ve adli jandarma ekipleri vasıtasıyla da yasa dışı kenevir ekimi yapılan tarlaların imha faaliyeti başlamıştır. Operasyona; Diyarbakır ve Mardin Jandarma Özel Harekat Taburları, Silvan Jandarma Komando Alayı, Lice Jandarma Komando Alayı ve GKK operasyon timleri olmak üzere toplam 33 tim kuvvet katılmaktadır. Ayrıca Jandarma Bölge Komutanlığı’nca 1 Sikorsky helikopter,1 taarruz helikopter kolu, 18 kobra tipi, 13 kirpi tipi zırhlı araçlar ile destek sağlanmakta ve İHA ile bölgede havadan keşif icra edilmektedir. Operasyon ile ilgili işlemler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen narko-terör soruşturma dosyası gereğince verilen yetkiler çerçevesinde yürütülmektedir. Operasyonda 500 Jandarma ve 100 GKK olmak üzere toplam 600 personel görev almaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!