Libya’ya Türk polis gücü

Güncelleme Tarihi:

Libya’ya Türk polis gücü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2011 00:00

Libya’da özellikle muhaliflerin yönetiminde olan bölgelerde asayişin sağlanması için bu ülkeye BM’ye bağlı uluslararası polis gücünün gönderilmesi gündeme geldi.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklar, “Böyle bir güçte yer almaya sıcak bakarız. Ancak gücün görev tanımı ile çerçevesinin çizilmesi lazım. Stratejik yerler bazı ülkelere verilir, diğer bölgeler başka ülkelere verilmeye kalkışılırsa, Libya bölüşülüyormuş gibi bir anlam ortaya çıkar. Ülke genelinde hiçbir ayrım yapmadan asayişi kurup, normal hayata geçmeyi sağlamak olmalıdır” dediler.

Libya’da BM’ye bağlı uluslararası polis gücünün kurulması, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un geçen cuma günü görüntülü telekonferans yöntemiyle İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, AB Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Afrika Birliği Başkan Yardımcısı Erastus Mwencha ile gerçekleştirdiği görüşmede gündeme geldi. İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu’nun görüşmeyle ilgili önümüzdeki günlerde teşkilata bilgi vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

10’uncu ülke olacak
Türk polisi BM’ye bağlı uluslararası polis gücüne şimdiye kadar Kosova, Liberya, Doğu Timor, Kongo, Sierra Leone, Haiti, Fildişi, Sudan ve Burundi’de destek verdi. BM’ye bağlı Türk polis gücü şu esnada sayı olarak en etkili Kosova ve Doğu Timor’da görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!