Libya isyan ordusu savaşa hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Libya isyan ordusu savaşa hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 10:18

Son birkaç gün içinde Libya lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı birliklerden gelen saldırılara direniş göstermeyi başaran isyancılar, başkent Trablus’a ilerlemek için hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

 

 

LİBYA'DA İSYAN BİRLİKLERİ EĞİTİMDE/Foto Galeri

 

İSYANCILARIN ELİNE GEÇEN CEPHANELER/Foto Galeri

 

İsyanın merkezi Bingazi’nin güneyinde, eğitim kamplarına katılan siviller, silah kullanmayı ve tabur halinde hareket etmeyi öğreniyor.

 

Birlikler genelde Libya’nın doğusundaki kentlerden gelen gönüllülerin oluşturken, bu kampların liderleri, şu ana kadar beş binden fazla sivilin kendilerine katıldığını iletti. İsyancıların hedefindeki Trablus, Libya'nın özellikle doğu kentlerinin kontrolünü kaybeden Kaddafi'nin son kalesi olarak görülüyor.

Haberin Devamı

 

Diğer yandan görgü tanıkları, silahlanmış genç Libyalılardan oluşan bir konvoyun dün gece Kaddafi’nin memleketi Sirte'ye doğru hareket ettiğini söyledi.

 

İsyancı birliğin Bingazi’nin yaklaşık 190 km uzağındaki Adcabiye kentinin batısından geçerken görüldükleri belirtildi. Ancak hareket halindeki birlikte kaç kişinin bulunduğuna yönelik kesin bilgilere erişilemedi.

 

Salı günü bir yanda bu gelişmeler yaşanırken, diğer yanda ABD, iki savaş gemisi ve 1,200 deniz piyadesini Libya’nın açıklarına gönderdi. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, USS Ponce ve kara ve deniz saldırıları düzenleyebilen taarruz gemisi USS Kearsarge’ın Akdeniz’e gönderildiğini açıkladı.

 

Gates, gemilerin tahliye ve insani yardım görevlerini yerine getirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

 

LİBYA'NIN ÜYELİĞİ ASKIYA ALINDI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Salı günü, Libya'nın BM İnsan Hakları Konseyi'ne üyeliğini askıya aldı.

 

BM Genel Kurulu tarafından kabul edilen kararda, Genel Kurul'un 15 Mart 2006 tarihinde aldığı “insan haklarını sistematik olarak ihlal eden, İnsan Hakları Konseyi'ne üye ülkelerin, üyeliğini askıya alabileceği” yönündeki karar anımsatılarak, Genel Kurul'un Libya'daki insan hakları durumdan derin endişe duyduğu belirtildi.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:        
http://twitter.com/HurriyetPlanet
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!