Libya bombardımanına İtalya da katılacak

Güncelleme Tarihi:

Libya bombardımanına İtalya da katılacak
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 26, 2011 09:05

Libya’ya karşı asla bir bombalama eylemine katılmayacağını belirten İtalya çark etti. Başbakan Silvio Berlusconi, telefon görüşmesi yaptığı Başkan Obama’ya hava saldırılarına İtalya’nın da katılacağını iletti.

Haberin Devamı

Ä°talya baÅŸbakanlığından yapılan açıklamada, Silvio Berlusconi’nin akÅŸam saatlerinde ABD BaÅŸkanı Barack Obama’yla bir telefon görüşmesi gerçekleÅŸtirerek, ülkesinin de Libya’ya düzenlenen hava saldırılarına katılma kararını bildirdiÄŸi belirtildi. Açıklamada, Berlusconi’nin operasyonda aktif rol oynayan bazı Avrupa ülkeleri liderlerini de telefonla arayarak, bu kararını ileteceÄŸi vurgulandı. Ayrıca sivil halkı korumak amaçlı, operasyonel esnekliÄŸi artırmak için Libya topraklarında seçilmiÅŸ özel askeri hedeflere yönelik eylemler olacağı belirtildi.Â

 

İtalya’nın bu kararı hakkında kısa bir açıklama yapan Savunma Bakanı Ignazio La Russa, gelişi güzel bombalama olmayacağını, hedefe hassas füzeler kullanarak, sivillerin ölümünü engellemiş olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

 

İTALYA DİRENİŞÇİLERİN İSTEKLERİNİ CEVAPLADI

Dışişleri Bakanı Franco Frattini ise İtalya hükümetinin, Libya’daki direnişçilerin isteklerini cevapladığını söyledi.

 

Bu açıklamanın ardından hükümet ortaklarından tepkiler geldi. Hükümet ortağı Kuzey Ligi Partisi’nden, Sadeleştirme Bakanı Roberto Calderoli, "Bombalamayı düşünüyorlarsa bir daha benim oyumu alamazlar" dedi.

 

İtalya, Fransa ve Katar’ın ardından Libya’daki direnişçilerin Bingazi’de kurduğu Geçici Ulusal Konsey’i tanıyan 3’üncü ülke olmuş ve Libya halkının meşru temsilcisi olarak sadece konseyi kabul ettiklerini belirtmişti. Mart ayı ortasında operasyonun patlak vermesinin ardından Trablus’taki elçiliğini kapatan İtalya, Bingazi’de bir elçilik açacağını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!