Leyla Zana Brüksel'e gitti

Güncelleme Tarihi:

Leyla Zana Brüksele gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2008 12:54

DİYARBAKIR 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir süre önce, ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırılan kapatılan DEP’in eski Milletvekili Leyla Zana, Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti. Zana’nın Avrupa Parlamentosu'nun Brüksel’de Çinli insan hakları savunucusu Hu Jia’ya vereceği Sakharov ödül törenine davetli olduğu bildirildi. Aynı ödül, 1995 yılında da Leyla Zana’ya verilmişti.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da geçen ay ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Leyla Zana, bugün hava yolu ile Brüksel'e gitti. Kendisine verilen 10 yıl hapis cezası ile ilgili suskunluğunu koruyan Zana’nın, Avrupa Parlamentosu'nun 17 Aralık’ta Brüksel’de vereceği Sakharov ödül törenine katılacağı belirtildi.

1995'TE DE KENDİSİNE VERİLMİŞTİ

Leyla Zana’da bu ödülü cezaevinde iken 1995 yılında almıştı. Zana ödülünü tahliye edildikten sonra 10 yıl gecikmeli olarak 2004 yılında Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen törenle almıştı.

20'nci yılını dolduran Sakharov Ödülü’nü alanlar arasında Nelson Mandela, Kofi Annan, İbrahim Rugova gibi isimler de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!