Leyla Gencer Şan Yarışmabı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Leyla Gencer Şan Yarışmabı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 16:26

20. yüzyılın en büyük divalarından Leyla Gencer önderliğinde düzenlenen Leyla Gencer Şan Yarışması uzun bir aradan sonra, İKSV ve La Scala Tiyatrosu Sahne ve Gösteri Sanatları Akademisi Vakfı’nın işbirliğiyle 25-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor

Haberin Devamı

Leyla Gencer Şan Yarışması’nı programını duyurmak ve jüri üyeleri ile yarışmacıları basına tanıtmak amacıyla 25 Ağustos Cuma günü The Marmara Oteli’nde düzenlenen Basın Toplantısı’na; Leyla Gencer ve İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı ile etkinliğin sponsor kurumlarının temsilcileri: Doğuş Holding İcra Kurulu Üyesi Semih Yalman ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sezgin konuşmacı olarak katıldılar.

Leyla Gencer başkanlığında La Scala’da oluşturulan ön eleme jürisi, Haziran ayı boyunca defalarca toplanarak, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 162 başvuruyu değerlendirdi ve İstanbul’daki elemelere katılmaya hak kazanan yarışmacıları belirledi. 14 ülkeden yarışmaya katılacak 35 yarışmacı 23 Ağustos’ta İstanbul’a geldi. Çeşitli ses renklerinden yarışmaya katılacak yarışmacılar arasında; 14 şancı ile başta gelen Türkiye’yi 4 şancı ile Gürcistan ve 3 şancı ile İtalya izliyor. En çok katılımın 19 kişi ile soprano kategorisinde olurken en az katılım 3 kişi ile bas kategorisinde oldu.

Haberin Devamı

25 Ağustos Cuma günü provalarla başlayacak yarışma kapsamında, 26 Ağustos Cumartesi ve 27 Ağustos Pazar günleri piyano eşliğinde gerçekleşecek çeyrek finalin ardından, 28 Ağustos Pazartesi günkü yarı finalde 6 finalist belirlenecek.  Saat 10.00 – 20.00 arasında izleyiciye açık olarak düzenlenecek yarı finalde yarışmacılara piyanoda Vincenzo Scalera eşlik edecek.

Leyla Gencer Şan Yarışması’nın finali, 30 Ağustos Çarşamba akşamı saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde izleyiciye açık olarak gerçekleştirilecek. Finalistler, jüri tarafından belirlenecek aryaları, Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın eşliğinde seslendirecek. Final gecesinde, toplamı 23.500 Euro’yu bulan ödüller, jürinin kararları doğrultusunda sahiplerini bulacak.

IV. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın yarı final ve final gecesinin biletleri, Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi (216) 556 98 00, www.biletix.com ve İKSV binasında satılıyor.  Bilet fiyatları yarı final için 20 YTL, 10 YTL (öğrenci); final gecesi için 75 YTL (balkon), 40 YTL, 20 YTL ve 10 YTL’den (öğrenci) olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!