Levent'in görmek istemediği ailesi

Güncelleme Tarihi:

Leventin görmek istemediği ailesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2001 00:00


Demirhan HARARLI-Sema DENKER
Haberin Devamı

Levent Yüksel'in Türk filmlerini aratmayacak, oldukça karışık bir hayat hikayesi var. Yıllarca anne ve baba olarak bildiği insanların aslında anneanne ve dedesi olduğunu öğrenmesiyle hayatı kararan Levent Yüksel,hayat hikayesini Yasemin Bozkurt'un hazırladığı programda anlattı.

Türk pop müziğinin sevilen sesi Levent Yüksel, ilginç hayat hikayesini Yasemin Bozkurt'un hazırladığı ‘‘Yasemin'in Penceresi’’ adlı progrmada anlattı. Levent Yüksel, 11 yaşına kadar kendisini yetiştiren anneannesi Hayriye Hanım ile dedesi Nevzat Genç'i öz anne babası biliyormuş.

Hülya Kalender, 1963 yılında İhsan Yüksel ile evlenerek Ankara'ya yerleşmiş. Çok geçmeden de Levent dünyaya gelmiş. Ancak genç çift arasında başlayan şiddetli geçimsizlik boşanmayla sonuçlanmış. 18 yaşında kucağında Levent Yüksel'le birlikte baba ocağına geri dönen Hülya Kalender, minik oğlunu emin

ellere teslim ettikten sonra Kanada'ya çalışmaya gitmiş. Ve bu karışık hikayede böyle başlamış.

Anneanne Hayriye Genç ile dede Nevzat Genç, iki çocukları olmasına rağmen Levent'i de kendi çocukları gibi benimseyip büyütmüşler.

KANADA'DAKİ ABLA

Levent Yüksel anneanne ve dedesini anne baba olarak bilmiş. Progrmada o günleri anlatan Levent Yüksel, ‘‘Gerçi Hülya ablam arada bir Kanada'dan gelir ve bana çok güzel oyuncaklar getirirdi. Sonra da ağlardı. Ben de neden ağladığını bir türlü anlayamazdım. Hülya'nın gerçek annem olduğunu 11 yaşında öğrendim. Benim için hiçbir şey değişmedi. Şimdi annem ile görüşüyorum ama o benim hala ablam gibi’’ dedi.

PROGRAMA ÇAĞIRILMADI

Babası İhsan Yüksel ise Levent Yüksel'i sadece kundakta görmüş. Yıllarca oğlunu ne arayıp ne de sormuş. Ünlü popçu, delikanlılık dönemlerinde babasını araştırmak istese de bu kararından zamanla vazgeçmiş. Program çekimleri sırasında Levent Yüksel, babasının, annesi ile çekilmiş fotoğrafını gördüğü zaman hüzünlense de yine de gözyaşlarını içine akıtmayı başardı. ‘‘Ağlamayacağım’’ diyen Levent Yüksel, dediğini yaptı ve ağlamadı. ‘‘Ondan nefret etmiyorum. Çünkü ben insanları seven biriyim. Ama yüzyüze gelmek de istemem’’ diyen Levent Yüksel'in uyarısı dikkate alınarak nerede, ne yaptığı bilinen baba İhsan Yüksel programa çağrılmadı.

SEZEN AKSU'YA AŞIKTIM

Levent Yüksel programda, Sezen Aksu'yu bir dönem aşık olduğunu açıkladı. Programa telefonla bağlanan Sezen Aksu ise şaşkın, ‘‘Bu çocuk delirmiş, benim bundan haberim yoktu’’ dedi. Programın konuklarından biri de bir dönem Levent Yüksel'le evli olan Sertab Erener'di. Erener, duygularını ‘‘Levent'le kardeşten daha öte bir sevgimiz var. Bu anlatılmaz bir duygu’’ diye anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!