Levent Ersöz ilk kez mahkemede

Güncelleme Tarihi:

Levent Ersöz ilk kez mahkemede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 11:46

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un sanıkları arasında yer aldığı ikinci Ergenekon Davası’nın 116. duruşması, davaya verilen bir ay aranın ardından yeniden görülmeye başlandı.

Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da bulunduğu 25’i tutuklu toplam 117 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Mustafa Dömez ve Oğuz Bulut katılmadı.Tutuksuz sanıklar İlyas Çınar, Hayri Bildik ve Muhterem Bağcı duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün’ün mazeret bildirerek katılmadığı duruşmada, heyete üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık yapıyor. Duruşmaya, tutuklu sanık Fatma Cengiz’in yarım kalan çapraz sorgusuyla devam ediliyor.

LEVENT ERSÖZ İLK DEFA DURUŞMA SALONUNDA

Bu arada, İkinci Ergenekon davasının 116. duruşmasında bir ilk yaşandı. Uzun süredir hastanede tedavi gören tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ilk defa duruşma salonunda yerini aldı. Duruşmanın başlamasından bir süre sonra Ersöz, jandarma görevlilerince, tekerlekli sandalyede tutuklu sanıkların girdiği kapıdan duruşma salonuna getirildi.

HASTANEDEN DURUŞMAYA

Levent Ersöz, Selimpaşa Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Ersöz tedavi gördüğü hastaneden ambulansla duruşma salonuna getirildi. Uzun süre firari olan Levent Ersöz, 16 Ocak 2009’da yakalanmıştı. Bir süre cezaevinde kalan Ersöz, rahatsızlığı nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınmıştı. Ersöz geçtiğimiz aylarda tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Selimpaşa Devlet Hastanesi’ne nakledilmişti. Ersöz, savunmasını da, tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden video- konferans yöntemiyle vermişti.

ERSÖZ’LE İLGİLİ RAPOR

Davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ersöz’ün sağlık durumunun tespiti için Adli Tıp Kurumu’na yazı yazmıştı. Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda, "Cezaevinde tutuklular için ayrılan bölümde tedavi görmesinin hayati bir tehlike oluşturacak tıbbi bulgu ve belge tespit edilememiştir" denilmişti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!