Lap top hırsızı yağlı parmak izlerinden yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Lap top hırsızı yağlı parmak izlerinden yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 17:41

KONYA’da çaldığı dizüstü bilgisayarı (lap top) satmaya çalışırken paniğe kapılan hırsız, yakalanacağı endişesiyle kaçtı. Hırsızın bıraktığı bilgisayar üzerindeki yağlı parmak izlerinden yola çıkan polis, kaynak ustası 31 yaşındaki İ.K.'yı çalıştığı sanayi sitesinde zanlı olarak yakaladı. İ.K.'nın daha önce çalıştığı işyerinin kasasından 30 bin YTL değerinde çek senet ve bin 500 YTL çaldığı da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü olan geçen hafta perşembe günü, Karatay İlçesi Toprakllı Mahallesi’ndeki Tellal Pazarı’nda bir işyerine lap top satmak istedi. İşyeri çalışanları satıcının davranışlarından şüphelenerek polisi aradı. Yakalanacağından endişe edip paniğe kapılan hırsız, getirdiği lap top'ı bırakıp kaçtı. İşyeri çalışanları, gelen polis ekibine şüphelinin eşkal bilgilerini verdi.

Polis lap top'ın ana bellek ve dosya bilgilerinden 2'inci Organize Sanayi Sitesi'nde bir fabrikaya ait olduğunu ve 26 Eylül'de giriş camlarının kırılarak çalındığını belirledi. Lap top'ın üzerinde yapılan incelemede de parmak izi bulundu. Parmak izlerinin makine yağına bulanmış olduğunu farkeden polis, zanlınının sanayi sitesinde çalışıyor olabileceği düşüncesiyle araştırmaya buradan başladı.

Konya 2'inci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları dolaşan polis, eşkale uyan fabrikalardan birinde kaynak ustası olarak çalışan İ.K.'yı gözaltına aldı. Parmak izi karşılaştırmasından lap top hırsızı olduğu tespit edilen zanlı İ.K. gözaltına alındı. İ.K.'nın sorgusunda, geçen yıl da çalıştığı eski işyerinin kasasından 30 bin YTL değerinde çek ve senet ile bin 500 YTL nakit para çaldığı da ortaya çıktı. Suçlarını itiraf eden İ.K., hırsızlığı kredi kartı borçlarını kapatabilmek için yaptığını öne sürdü. İ.K., sorgusunun ardından Konya Numune Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!