Lalenin tadı bir başka

Güncelleme Tarihi:

Lalenin tadı bir başka
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 00:00

Lalenin renkli taç yapraklarından elde edilen gıda boyasından yapılan ilk gıda ürünleri olan pasta ve lale lokumu, bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Lale Festivali’nde tanıtıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından test edilen dev pasta, Emirgan korusunda düzenlenen tören sonrası İstanbullulara ikram edildi. Bu yıl İstanbul’da toplam 20 milyon lale soğanı ekildiğini ve 250 bin insanın bu işten ekmek yiyebileceğini söyleyen Topbaş, önümüzdeki yıl açmayı düşündüğü “Mezat Salonu Projesi” için bürokrasiyi aşamadığından yakındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!