L.A.Confidential

Güncelleme Tarihi:

L.A.Confidential
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

90'lı yılların başında Kevin Spacey kendi iyiliği için film çevirmeyi bırakmak üzereydi. Daha sonra The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler) ve Seven (Yedi) geldi. Şimdi ünlü aktör ‘‘ Müşterilere zevkle ilan ederim ki ben bir garson olmak için dünyaya gelmedim’’ diyor.

Olağan Şüpheliler'deki rolüyle En İyi Yardımcı Aktör Oscar'ını kazandığından beri, Spacey iyi seçilmiş filmlerde oynuyor. A Time To Kill'deki (Öldürme Zamanı) dikkat çekici performansından sonra, aktör şimdi mükemmel bir gerilim örneği olan L.A.Confidential'da (Los Angeles Sırları) oynuyor. James Ellroy'un 50'li yıllarda Los Angeles'taki rüşvet yiyen polisler hakkında yazdığı romanından uyarlanan film, bu yılın Cannes Film Festivali'nde en iyi eleştirileri almıştı. Karışık ve keskin diyaloglarla dolu olan film Spacey'e hızlı konuşup şık giyinen yarısı polis, yarısı karanlık işler çeviren Jack Vincennes'i oynama fırsatı verdi.

Sahip olduğu Oskar heykelciğine ayrı bir önem veren Kevin Spacey bu konuda şunları söylüyor ‘‘Bunu istiyor muydum? Elbette! Çocukken mutfak perdesinin arkasından kendimi ortaya atar, bana verilen bisküvi kutusunu kabul ederdim. Arkadaşlarımla beraber Johnny Carson Show'a çıktığımızı hayal eder, provalar yapardık. En sonunda Oscar'ı aldığımda Johnny hala emekli olmamıştı ve onun programına çıkabilmiştim.’’

Film, 50'li yılların başında, savaşın bitmesiyle yaşanan nüfus patlaması, yeni bir çağın heyecanı ve televizyonun etkisiyle küçük bir kasabayken hızla geleceğin metropolisi haline gelen Los Angeles' ı anlatıyor. Burada insanların hayalleri ile gerçekler birbirlerinden çok farklıdır. Los Angeles'ta kariyer yapmanın en emin yolu insanın meslektaşlarını ispiyonlamasıdır. Kimin suçlu kimin masum olduğu belli olmayan bu karanlık ve karmaşık dünyada aslında herkes biraz suçlu. Los Angeles Sırları'nda Kevin Spacey'in dışında Russel Crowe, Guy Pearce, Kim Basinger ve Danny De Vito rol alıyorlar. Yönetmen Curtis Hanson.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!