Kyoto için 100 bin imza

Güncelleme Tarihi:

Kyoto için 100 bin imza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2007 11:50

Küresel ısınmanın dünyanın geleceğini tehdit etmesi nedeniyle, Türkiye Yeşilleri Koordinasyon Grubu'nca başlatılan “Türkiye, Kyoto'yu İmzala” kampanyası büyük ilgi görüyor. İmza sayısı, bugün saat 11.40 itibariyle 90 bin 935'i buldu, dakikalar geçtikçe de bu sayı artıyor.

Haberin Devamı

Kampanyanın internet sitesinden derlediği bilgiye göre, Türkiye Yeşilleri Koordinasyon Grubu'nca başlatılan “Türkiye, Kyoto'yu İmzala” kampanyasına gösterilen ilgi, gün geçtikçe artıyor. 16 Nisan Pazartesi gününe kadar toplanacak ve sayısı 100 bini bulduğunda TBMM'ye teslim edilecek olan imzalar, bugün saat 11.40 itibariyle 90 bin 935'i buldu.

İLK 100 İMZA ÜNLÜ İSİMLERDEN

Kampanyaya imza atan ilk 100 kişi, aralarında Aslı Erdoğan, Coşkun Aral, Işıl Özgentürk, Mehmet Ali Alabora, Okan Bayülgen, Sezen Aksu, Teoman, Uğur Yücel, Yıldız Kenter ve daha birçok ünlü ismin bulunduğu yazar, akademisyen, gazeteci, oyuncu ve sanatçılardan oluşuyor.

“Kyoto'yu İmzala” kampanyası, Kyoto Protokolü'nün yürürlüğe girişinin ikinci yılında, 16 Şubat Cuma günü düzenlenen bir basın toplantısıyla başlamıştı. 16 Nisan Pazartesi günü sona erecek olan kampanya sonucunda toplanan imzalar, TBMM Başkanlığına teslim edilecek.

İNTERNETTEN İMZA ATMAK ÇOK KOLAY

Haberin Devamı

“Ne Kömür, Ne Petrol, Ne Nükleer. Güneş, Rüzgar Bize Yeter!” sloganıyla çeşitli stantlarda açılan imza föylerinin yanı sıra, internet üzerinden de imza atılabiliyor. Bunun için www.kyotoyuimzala.org internet sitesine girip, isim bırakmak yeterli. Sitedeki “İmzalayanlar” butonuna tıklandığında isminizi görmek mümkün.

Kyoto Protokolü ve kampanya hakkında bilginin, küresel ısınma hakkında yazıların ve ilk 100 imzanın yer aldığı sitede ayrıca, 28 Nisan Cumartesi günü İstanbul Kadıköy'de Küresel Eylem Grubu tarafından düzenlenecek olan “Başka Bir Enerji Mümkün” yürüyüşü ve mitingi hakkında da bilgiye yer veriliyor.

“Bizler, küresel ısınmayı durdurmak için herkesi, elinden gelen her şeyi yapmak için duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye çağrıda bulunulan internet sitesinde, Kyoto Protokolü'nün küresel ısınmayı durdurmak için atılacak ilk adım olduğu, en fazla sera gazı üreten ABD'nin Kyoto Protokolü'nü imzalamaktan kaçınarak, dünyanın geleceğini ipotek altına aldığı da belirtiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!