Kuyumcuyu öldürenlere 3’er kez müebbet

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcuyu öldürenlere 3’er kez müebbet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2009 13:54

ADAPAZARI'nda, 3 yıl önce kuyumcuculuk yapan İsmail Bilaloğlu ile kızları Hatice ve Neriman Bilaloğlu’nu öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 4 kişi hakkında, Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adapazarı Kapalı Çarşı’da kuyumculuk yapan 65 yaşındaki İsmail Bilaloğlu ile kızları 30 yaşındaki Neriman ve 25 yaşındaki Hatice Bilaloğlu, 13 Nisan 2006 tarihinde Adapazarı Karasu yolu kenarında kendilerine ait otomobilin içinde bıçaklanıp, tabancayla vurularak öldürülmüştü. Kuyumcu Bilaloğlu'nun işyerinin anahtarı ile kızların kollarındaki bilezikler çalınmıştı.

Cinayet şüphelileri, 3 yıllık çalışma sonunda, Hatice Bilaloğlu’nun kolunu ısıran Barış Yılmaz’ın tükürük izinden yakalanmış, Yılmaz ile baba ve kızlarını birlikte öldürdükleri iddia edilen arkadaşları Gökhan Baba, Gökhan Köş ve Adem Dizdaroğlu yakalanarak tutuklanmıştı.
Tutuklu olarak yargılanan 4 şüpheli hakkında, Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma tamamlandı. ‘Yağma, yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak için üç kişiyi kasten öldürmek ve 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet’ suçlarından açılan davada, sanıklar Gökah Baba, Barış Yılmaz, Gökhan Köş ve Adem Dizdaroğlu hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasının yanı sıra, iki ayrı suçtan da 15 yıla varan hapis cezası istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!