Kuveyt’te milyarlarca dolarlık 4 projeye yatırıma bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kuveyt’te milyarlarca dolarlık 4 projeye yatırıma bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasıl El Muhammed El Ahmed El Sabah, Kuveyt’te milyarlarca dolarlık 4 büyük proje yürüttüklerini söyledi ve Türk işadamlarının bu projelerden iş almasını istediklerini söyledi.

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) onuruna düzenlediği çalışma yemeğine katılan Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasıl El Muhammed El Ahmed El Sabah, ülkesindeki milyardolarlık projelere Türk işadamlarını da davet etti. Kuveyt Başbakanı, üçü iki devlet arasında biri de bir özel sektör şirketiyle olmak üzere dört anlaşma imzaladığını söyledi.

TİCARET ÜÇ-DÖRT KATINA ÇIKMALI: Dün Ceylan İnter Continental Otel’indeki öğle yemeğinde konuşan Konuk Başbakan, 2 ülke arasındaki ticaretin düşüklüğünden üzüntü duyduğunu belirterek, "Ümit ederiz ki ticaretimiz kısa sürede üç, dört katına çıkar. Kuveyt şirketlerinin Türkiye’de yatırımlarını artırmalarından dolayı ben şahsen de çok mutluyum" dedi. El Sabah şöyle konuştu: "Önümüzdeki 10 yılda Kuveyt’te çok büyük yatırımlarımız olacak. Hem özel hem kamu sektörlerini bekliyoruz. Türk İşadamları’nın Kuveyt’teki bütün yatırım alanlarına girmesini istiyorum. 37 kilometrelik liman ve demiryolu projesi gibi milyarlarca dolarlık projelerde Türk yatırımcılar da olmalı. Geçen yıl Türkiye’ye 42 bin Kuveytli turist geldi. Bu yıl bu rakam daha da artacak. Türk Hava Yolları seferlerini istediğiniz kadar artırabiliriz. Ayrıca Kuveyt Hava Yolları’nın da İstanbul’a sefer yapmasını sağlayacağız. Tüm körfez ülkelerine ulaşım alternatifi olabiliriz."

KALICI İŞBİRLİĞİ: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da İslam Konferansı Örgütü üyesi 57 ülke arasında gelirleri açısından en büyük 100 şirketten 25’inin Türk olduğunu belirterek, "Türkiye’deki bu olumlu gelişmeler ve potansiyeli Kuveytli işadamlarıyla paylaşarak aramızda kalıcı ve verimli bir işbirliği ortamı oluşturmak arzusundayız" dedi. Geleneksel enerji kaynaklarının rezerv durumu ve çevresel etkileri dikkate alındığında yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Unakıtan’la Cevahir’de espresso içtiler

KUVEYT Başbakanı Şeyh Nasıl El Muhammed El Ahmed El Sabah, dün Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Şişli’deki Cevahir Alışveriş Merkezi’ni gezdi. Konuk Başbakan, Kuveyt devletinin sahibi olduğu Kuwait Investment Authority’nin İngiltere’deki iştiraki St. Martins Property’nin satın aldığı alışveriş merkezi hakkında yetkililerden bilgi aldı. El Sabah, Unakıtan ile birlikte Starbucks’a gelerek solo espresso siparişi vermek için kasada sıranın kendisine gelmesini bekledi. El Sabah, "Burada olmaktan dolayı mutluyum. Ne iş, ne yemek önemli. Önemli olan kardeşlik. Biz Müslümanız ve kardeşiz, Türkiye’ye çok yakınız. İstanbul ve Türkiye çok güzel bir yer" dedi. Üç adet solo espresso için dokuz YTL’lik ödemeyi ise Türkiye’ye Starbucks mağaza zincirlerini getiren Alshaya Grubu CEO’su Mohammed A. Alshaya yaptı. Alışverişin ardından Kemal Unakıtan, konuk Başbakan’dan fişini almasını istedi, "Herkes böyle yapsın" diye vatandaşlara fiş almaya devam etmeleri mesajı verdi. Konuk Başbakan, kafede yaklaşık 15 dakika oturup, Unakıtan ile sohbet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!