Kuveyt Emiri Anıtkabir'de

Güncelleme Tarihi:

Kuveyt Emiri Anıtkabirde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 14:16

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmet el-Cabir el-Sabah, resmi ziyareti çerçevesinde Anıtkabir'i ziyaret etti. El Sabah, Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından Anıtkabir özel defterini imzaladı. El Sabah aracına golf arabası ile taşındı. Emirin aracına neden golf arabası ile taşındığı anlaşılamadı ama hemen akıllara ''Acaba Emir hasta mı'' sorusu geldi.

Haberin Devamı

El-Sabah'ın Anıtkabir ziyareti, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunan El-Sabah, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

El-Sabah'a, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve diğer resmi görevliler eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacağı Kuveyt Emiri el-Sabah, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Resmi Konut'ta görüşecek.

KUVEYT EMİRİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ / Foto Galeri

KUVEYT EMİRİ ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmet El-Cabir El-Sabah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah’ı Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Emir Şeyh Sabah ile bir süre görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah heyetler arası görüşmelere geçti.

Haberin Devamı

Resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alındı. İkili ticaret hacminin ve karşılıklı olarak yatırımların arttırılması için alınması gereken önlemler üzerinde duruldu ve güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Emir Şeyh Sabah’ın ziyareti, son 5 yıl içinde iki ülke arasında çeşitli vesilelerle Devlet Başkanı düzeyinde yapılan beşinci ziyaret olma özelliğini de taşıyor.

KUVEYT EMİRİ, ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE BÖYLE KARŞILANDI / Foto Galeri



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!