Kutmangil Ailesi'nden 'Kaçak' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kutmangil Ailesinden Kaçak açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 19:42

Üsküdar’da, Boğaz kıyısında bir zamanların kömür madeni sahibi ve gazete patronu merhum işadamı Bekir Kutmangil’in sahibi olduğu yalının eklentilerinin kaçak olduğu iddialarıyla ilgili Kutmangil Ailesi'nin avukatı Dilek Helvacı açıklama yaptı. Yazılı açıklama kaçak olduğu iddia edilen müştemilat, asansör ve havuzun, kaçak olmadığını, ruhsatlandırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Volkan Ateş, avukat İpek Güvenç aracılığıyla, Nebahat Kutmangil, çocukları Ali Esat Kutmangil ve Farah Kutmangil Bueno hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İddialarla ilgili Kutmangil Ailesi'nin avukatı Dilek Helvacı, yaptığı açıklamada, yalının bazı bölümlerinin kaçak olduğu ve yıkım işlemlerinin başlatıldığına dair iddiaların gerçek dışı olduğu belirtilerek, "1955 yılında yapılmış yalı ile eklentileri , merhum Bekir Kutmangil’in sağlığında da aynen muhafaza edilmiş ve müvekkillerimizin, sözkonusu taşınmazı miras yoluyla iktisap ettikleri 1995 yılından sonra da, taşınmazda izinsiz hiçbir bir inşai müdahalede bulunulmamıştır. Konuyla ilgili, müvekkillerimiz aleyhine yapılan asılsız suç duyurusu üzerine Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nce taşınmazın geçmişe dönük tapu kayıtları ve mevcut durumu karşılaştırılarak herhangi bir hukuka aykırı durumun bulunmadığı tespit edilmiş ve bunun üzerine, taşınmazın eklentileri de, Boğaçizi İmar Müdürlüğü'nün 11.04.2013 tarihli ve 48 nolu belgesi ile ruhsatlandırılmıştır. Ayrıca, şu hususu da önemle belirtmek isteriz ki, sözkonusu taşınmaz ve eklentileri ile ilgili herhangi bir yıkım kararı ya da mühürleme işlemi de kesinlikle bulunmamaktadır" denildi.
 
Helvacı, rıhtım yolu duvarla kapatılarak yalının bahçesine dahil edildiği iddialarıyle ilgili de, "Öncelikle sözkonusu alan kıyı kenar hattı ile kadastoral parsel arasında kalan dolgu alanıdır. Boğaziçi İmar Müdürlüğünce düzenlenen 20.11.2012 tarihli ve İBB218589-TN 1226239 sayılı yazıda, yalının önündeki bu yerin imar planında imar yolu olarak düzenlenmediği açıkça belirtilmiş ve sözkonusu dolgu alanının 930 Ada 1 Parsel(Yalı ve eklentilerinin bulunduğu alan) ile birlikte değerlendirilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Sözkonusu dolgu alanı ile ilgili 1986 yılından bu yana önce kira bedeli adı altında; bilahare mevzuat değişikliği üzerine Millli Emlak'a ecri misil bedeli olarak düzenli ödemeler yapılmıştır.

Haberin Devamı

Bu makbuzlar ve kira sözleşmeleri de, soruşturma dosyasına tarafımızca daha önce klasör halinde sunulmuştur. Bu durum, sözkonusu alana izinsiz müdahalede bulunulmadığını ortaya koymaktadır. Kaldı ki, 2009 yılında TCK'nun 154.maddesine getirilen değişiklik ile kamu alanına izinsiz müdahalede bulunmak suç olmaktan çıkartılmıştır. Bu kapsamda, soruşturmaya konu alanda kaçak inşaat olmadığı ve kamuya ait alana izinsiz müdahalede bulunulmadığı somut belgelerle tespit edilmiştir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!