Kutan'dan Derviş'e: Ekonomiye sahip değilsiniz

Güncelleme Tarihi:

Kutandan Dervişe: Ekonomiye sahip değilsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2001 00:00


Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in muhalefet turu, bugün de Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'la sürdü. Kutan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Derviş'e "En büyük şanssızlığınız bu hükümet. Ekonomiye sahip değilsiniz" dediğini bildirdi.

Devlet Bakanı Kemal Derviş, saat 10:00'da FP Genel Merkezi'nde Kutan'ı ziyaret etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme basına kapalı olarak yapıldı. Kutan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Derviş'le çok faydalı bir görüşme yaptıklarını söyledi. Görüşmeye partinin ekonomi kurmaylarının da katıldığını belirten Kutan şunları kaydetti:

BU HÜKÜMET EN BÜYÜK ŞANSSIZLIĞINIZ

''Sayın Derviş'e sizin arkanızda gerçek anlamda bir siyasi irade yok, destek yok, belki de sizin en büyük şansızlığınız böyle bir hükümetle çalışmış olmanızdır. Çünkü ekonomiye bütünüyle sahip değilsiniz. Ekonomi, parça bölüşük durumdadır. Ancak bir bölümü sizin faaliyet alanınız içindedir. Bütün faaliyetlerin içinde olan Sayın Başbakandır. Ancak Sayın Başbakanın bu istikamette bir faaliyeti yok. En önemli hususlardan biri bu. Böyle programların başarılı olması için mutlaka milletin hem güvenine hem desteğine sahip olunması gerekir. Şu anda milletin yüzde 99'u bu hükümete ve hazırlanan programa destek vermemektir. Bundan önce ortaya konulan ekonomik programlarda milletten fedakarlık istendi. Millet büyük ümitler için fedakarlık yaptı, ancak bu programların tamamı iflas etti. Bu programın içinde insanı yok, bu programın içinde memur, işçi, çiftçi, esnaf yok, bu programın içinde üretim, yatırım yok.''

ÜLKE YANGIN YERİ

Daha önce açıklanan programlarda fedakarlık yapan milletin böylesi programlara güven duymadığını ve destek vermediğini savunan Kutan, milletin hükümete olan desteğinin ortadan kalktığını ileri sürdü.

Milletle devlet arasındaki kaynaşmanın büyük ölçüde zedelendiği, bu güvenin tlaka yeniden tesis edilmesi gerektiği görüşünü vurgulayan Kutan, bürokrasinin de şu anda iş yapamaz durumda olduğunu söyledi.

Kutan, Kemal Derviş'e şu anda Türkiye'nin adeta yangın yerine döndüğünü, herkesin dertli olduğunu söylediklerini belirterek, süratle bu yangının söndürülmesi gerektiğini ilettiklerini ifade etti.

Açıklanan programda, sosyal tarafın göz ardı edildiğini, bürokratlar tarafından hazırlanan yasaların hükümet tarafından doğru incelenmeden TBMM'ye sevk edildiğini savunan Kutan, 1 yıl içinde Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvurular sonucunda 27 yasa ile KHK'yı iptal ettirdiklerini belirtti.

İYİ NİYET YETMEZ

Kutan, bundan sonra çıkarılacak yasaların iyi incelenerek hazırlanmasını Derviş'ten istediklerini belirterek, Derviş'in bundan böyle kendileriyle daha sık diyaloğa gireceğini söylediğini kaydetti.

Kutan, Derviş'in iyi niyet gösterdiğini ancak mevcut iktidarla başarılı olamayacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

Daha önce işçi ve işveren sendikalarıyla görüşen Derviş, muhalefet partilerinin tepkisi üzerine dün de DYP lideri Tansu Çiller ve CHP lideri Deniz Baykal'la görüşmüştü. (Ankara/aa)

Çiller: Sorumsuz adama neden destek verelim?
Baykal'la senli benli sohbet



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!