Kütahya'da yine LPG'li bir otomobilde patlama

Güncelleme Tarihi:

Kütahyada yine LPGli bir otomobilde patlama
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 17, 2011 11:22

Kütahya'da yine LPG'li bir otomobilde patlama meydana geldi, sürücünün yaralandığı bildiriliyor. Kütahya’da önceki günde LPG tankeri patlamış, 21 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ TANKER FACİASINDAN FOTOĞRAFLAR

Ä°KÄ°NCÄ° PATLAMA CEP TELEFONU KAMERASINDA / WEB TV

LPG YÃœKLÃœ TANKER FACÄ°ASI / WEB TV  Â

Kütahya'da seyir halindeki LPG'li otomobilde  meydana gelen patlamada sürücü yaralandı.

Yılmaz Çam (29) idaresindeki 43 RC  033 plakalı LPG'li otomobilde gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi.

Patlama sesini duyan ve olay yerine 200 metre uzaklıkta bulunan İl Afet  ve Acil Durum Müdürü Orhan Ovalı ve beraberindeki ekip, araçtan çıkan sürücü  Yılmaz Çam'ı uzaklaştırdı.

Yaralanan Çam, 112 Acil Servis ekiplerince Kütahya Evliya Çelebi Devlet  Hastanesine kaldırıldı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluştuğu bildirilen Yılmaz Çam'ın  hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi. Araçta meydana gelen yangın, Kütahya Belediyesi itfaiye ekiplerince  söndürüldü.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis, patlamayla ilgili  soruşturma başlattı.
       
KÜTAHYA’DA PATLAYAN LPG TANKERİ 1 MİLYON LİRA ZARARA YOLAÇTI

Haberin Devamı

KÃœTAHYA’da patlayan LPG tankerinin yaklaşık 1 milyon lira maddi zarara neden olduÄŸu bildirildi. Patlamada aralarında itfaiyecilerin de bulunduÄŸu 21 kiÅŸi de yaralanmıştı.  Â

Kütahya-Afyonkarahisar karayolu tren garı yakınlarında dün gece meydana gelen olayda, İzmit’ten Antalya’ya giden Sedat Akkoca yönetimindeki 06 CIV 66 plakalı LPG tankerinde gaz sızıntısı oluştu. Akkoca’nın yolun sağına çekip araçtan inmesinin ardından tanker alev alarak patladı, yangını söndürmeye gelen itfaiye araçlarından biri ile park halindeki araçlar da alev aldı. Olayda aralarında bir itfaiye müdürü, 3 itfaiye erinin de bulunduğu 21 kişi yaralandı.

AK Parti’li Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Valilik ile birlikte hasar tespit çalışması yaptıklarını ve zararın yaklaşık 1 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Olayda LPG tankeri, bir itfaiye aracı, bir otobüs ile 9 otomobil, 26 ev ve 4 işyerinin zarar gördüğünü açıklayan İça şunları kaydetti:

"İlimizde meydana gelen LGP yüklü tankerin patlaması hadisesini çok şükür ucuz atlattık. Patlamada ölen vatandaşımızın olmaması bizleri sevindirdi. Ancak patlamanın etkisiyle birlikte büyük maddi hasarlar oluştu. Şu ana kadar tespit ettiğimiz hasarın belediyemize maliyeti yaklaşık 500 bin TL civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Patlamanın meydana geldiği yerde yaklaşık 100 metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı kullanılamaz halde. Bunun yanında yine İtfaiye Müdürlüğümüze ait bir araç da patlamada yanarak kullanılamaz hale gelmiştir. Oluşan hasarın tamamını hesaplayacak olursak da yaklaşık 1 milyon civarındadır."

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!