Kütahya'da yerel seçim sonucu değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Kütahyada yerel seçim sonucu değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 10:08

Yüksek Seçim Kurulu itirazları karara bağlıyor, seçim sonuçlarına itiraz takvimi işliyor. Kayseri'nin Pınarbaşı, Nevşehir'in Ürgüp ve Şanlıurfa'nın Hilvan ile Siverek ilçelerinde seçimler yenilenecek. Kütahya’da ise yapılan itirazlar sonrasında geçersiz oyların tamamı sayılırken, CHP'li Eyüp Kahveci 571 oy farkıyla ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Sandıktan çıkan sonuçlara yapılan itirazlar inceleniyor, partilerin başvuruları karara bağlanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) il ve ilçelerdeki itirazları değerlendirmek üzere toplandı.

İTİRAZLAR KARARA BAĞLANIYOR

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde de CHP, seçimlerin yenilenmesi kararına itiraz etti. Talep YSK tarafından reddedildi. Pınarbaşı'da seçimler yeniden yapılacak.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde ise itiraz, iptal kararını getirdi. MHP seçim sonuçları için İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu.
Başvuruyu değerlendiren Kurul, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Yerel seçimin 2 Haziran'da tekrarlanacağı belirtildi.

KIRKLARELİ'NDE BELDE SEÇİMİ YENİLENECEK

Kırklareli'nin Büyükkarıştıran beldesinde ise "Kısıtlı iki kişinin oy kullandığı" gerekçesiyle seçimin yenilenmesi için başvuru yapıldı.

Haberin Devamı

İl Seçim Kurulu, CHP'nin başvurusunu kabul ederek seçimin yenilenmesi yönünde karar aldı.

KÜTAHYA'DA YEREL SEÇİM SONUCU DEĞİŞMEDİ

Kütahya’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde CHP Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712 oy aldı. Mevcut Belediye Başkanı ve MHP’nin adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oyda kaldı. Aradaki fark ise 602 oldu. AK Parti ve MHP’nin geçersiz oyların yeniden sayılması talebi İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. YSK’nın kararıyla Kütahya Adliyesi’nde geçersiz 5 bin 659 oy yeniden sayıldı. Adliyede dün saat 140.00’de başlayan yeniden sayım yaklaşık 13 saat sürdü. Sayımda CHP’li Eyüp Kahveci’nin oyu 40 bin 739’a, MHP’li Alim Işık’ın oyu 40 bin 168’e, AK Parti’li Kamil Saraçoğlu’nun oyu ise 38 bin 146’ya yükseldi. CHP ile MHP adayları arasındaki 602 olan fark, sayım sonrası 571’e düştü ancak sonuç değişmedi ve Eyüp Kahveci, Kütahya Belediye Başkanı oldu.

Haberin Devamı

Kütahyada yerel seçim sonucu değişmedi

CHP Kütahya İl Başkanlığı sosyal medyadan sayım sonucunu açıklayıp, “Geçersiz oyların tekrar sayılması sonucu, Kütahya Belediye Başkanlığı’nı 571 farkla adayımız Sayın Eyüp Kahveci kazanmıştır. Partimize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun” paylaşımı yaptı.

Kütahyada yerel seçim sonucu değişmedi

VAN'DA KARARIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

YSK, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin de gerekçeli kararını açıklandı. Kararda, "Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğini taşıdığı anlaşılmaktadır" denildi.

Seçim sonrası partilerin başvuruları aşama aşama ele alınıyor. Takvime göre, il seçim kurullarının bugün saat 17.00'ye kadar ilçe seçim kurullarının itirazlarını sonuçlandırması gerekiyor.

Haberin Devamı

İTİRAZ SÜRECİ 10 NİSAN'DA SONA ERECEK

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarıyla ilgili YSK'ya başvuru süreci ise 10 Nisan saat 17.00'de sona erecek.

14 Nisan saat 17.00'ye kadar da olağanüstü itirazlar yapılabilecek. Kesin sonuçlar tüm itirazlar sonuca bağlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!